TV: Hoppet om avancemang lever för Portugal

EM 2022 (dam)

0-2 i premiären mot Spanien.
I andra matchen slog Portugal Skottland med 2-1 och hoppet om avancemang lever.

Både Portugal och Skottland föll i sina premiärmatcher i EM. Portugal med 0-2 mot Spanien och Skottland med hela 0-6 mot England.

Både lagen var i princip tvungna att vinna kvällens match för att ha chans på avancemang.

Portugal tog snabbt initiativet och efter 27 minuter när Carolina Mendes utnyttjade slarv i det skotska försvaret.

Skottland kom tillbaka och i den andra halvleken var man lite mer spelförande.

Kvitteringen skulle också komma.

Efter ett fint väggspel i straffområdet placerade Erin Cuthbert in 1-1.

Glädjen skulle dock bli kortvarig.

Bara fyra minuter efter kvitteringsmålet kom Portugals matchavgörande 2-1. Efter en målvaktsutspark och en nickskarv kom Ana Oliveira Leite fri. Inhopparen visade kyla och rullade enkelt in segermålet bakom Gemma Fay.

I och med segern har Portugal chans på avancemang inför den sista omgången. Skottland har i detta nu även de chans att ta sig vidare, men de är beroende av resultatet i kvällens match mellan England och Spanien.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.