TV: Pressat Tyskland slog Italien - som åkte på dubbla skadesmällar

EM 2022 (dam)

Tyskland var storfavorit i kvällens EM-möte med Italien - men fick ingen enkel resa.

Knappa 20 minuter in i matchen tog Tyskland ledningen efter en jättetavla av den italienska målvakten Giuliani. Hon gick upp för att plocka ner ett inlägg men tappade bollen, och Josephine Henning kunde nicka in bollen i mål.

Italien skulle dock svara. I den 31:a minuten satte Ilaria Mauro 1-1 efter en snabb kontring.

Bara minuter före halvtidsvilan tvingades kvitteringsskytten Ilaria Mauro att bryta matchen. Anfallaren trampade snett i en nickduell och grinade illa. Så illa att hon fick bäras ut på bår. Ett tungt avbräck för Italien.

Direkt i inledningen på den andra halvleken var Tyskland ytterst nära att återigen ta ledningen. Mandy Islacker serverades ett perfekt inlägg men avslutet gick i stolpen.

Tyskland skulle dock ta ledningen på nytt. Drygt 65 minuter in i matchen fick man straff efter att Mittag gått omkull i straffområdet, och Peter gjorde inget misstag från elva meter och satte 2-1.

Italien fick också Bartoli utvisad i den 70:e minuten och fick avsluta med tio spelare på planen.

Italien åkte dessutom på en skada till när Cernoia tvingades bryta när hon blev utburen på bår, till synes på grund av en knäskada.

Segern gör att Tyskland går upp på samma poäng som Sverige i gruppen, fyra. Sverige ligger dock före på bättre målskillnad. Italien ligger sist med noll poäng och är därmed utslaget inför slutomgången.

Tyskland möter Ryssland i den sista gruppspelsmatchen på tisdag medan Italien möter Sverige.

TysklandSchult, Kerschowski, Peter, Henning, Maier - Dallman, Demann, Däbritz - Marozsan - Islacker, Mittag.

Italien: Giuliani - Guadni, Linari, Salvai, Bartoli - Carissimi, Stracchi, Cernoia, Bonansea - Mauro, Gabbiadini.