Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
40v

TV: Sundhage: "Det lyser i ögonen på oss alla"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det blev seger för Sverige i kvällens EM-genrep mot Mexiko.
Nu är det bara åtta dagar kvar till allvaret - och förbundskapten Pia Sundhage tar tillvara på varenda en av dem.
- Vi är här och nu, den här tiden kommer inte tillbaka. Nu ska vi försöka spela så många matcher som möjligt, säger Sundhage.

Sverige vann dagens EM-genrep mot Mexiko med 1-0 efter mål av Linda Sembrant.

Det var inte den starkaste insatsen av Sverige - men det har sina förklaringar.

- Vi har kört väldigt tufft och det ser man på spelarna. Seger och Dahlkvist till exempel kommer inte in i press och det är några konstiga felpass. Jag skyller mycket i dag på trötta ben, men nu ska vi släppa upp på träningen och skicka hem spelarna, säger Pia Sundhage till TV12.

Det blev många byten i matchen och flera olika konstellationer testades.

Backlinjen kastades om en hel del - men speciellt mycket experiment var det på fowardssidan.

- Vi har inte bara ett sätt att spela. Teoretiskt sett passar Rolfö och Schelin perfekt och när vi spelar Asllani och Schelin blir det lite mer finurligt, vi försöker inte bara hitta ett forwardspar utan vi har olika.

De gånger Mexiko kom igenom var det på Sveriges vänstersida, men för Sundhage får det inte bli för mycket fokus på en spelare.

- Det kommer att uppkomma situationer och då ska vi lösa dem. Det gör vi genom att hjälpas åt, två och två eller fyra och fyra. I stället för att säga 'Jonna, du måste' eller 'Magda, du måste' så frågar vi oss hur vi kan göra. Vi kan också fråga oss varför det blir så många försvarssituationer. Som i dag tappar vi för mycket boll.

Hur gör du för att motivera spelarna?
- Jag coachar. En sak är att det är bra stämning utanför planen och det måste det vara för att man ska orka med de här träningarna vi har haft. Jag brukar säga att vi måste försöka vara vårt bästa jag vid varje tillfälle. Vi pushar på, vi kan bli lite bättre, träffa mål lite oftare. Vara närvarande här och nu.

Att det här kommer att bli ett speciellt mästerskap är hon tydlig med.

- Det lyser i ögonen på oss alla. Vi är här och nu, den här tiden kommer inte tillbaka. Nu ska vi försöka spela så många matcher som möjligt.

Se intervjun med Sundhage i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-08 kl 21:34

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER