Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
39v

TV: Sundhage vill utnyttja tysk osäkerhet: "Kan vara vår chans"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

BREDA. Har Steffi Jones hunnit få ihop sitt Tyskland i tid till EM?
Förbundskaptenen gör sitt första år som ansvarig för stornationen.
- Det kan vara vår chans, säger Sveriges förbundskapten Pia Sundhage.

Mellan 2005 och 2016 var Silvia Neid förbundskapten för Tyskland. Men efter OS förra sommaren lämnade legendaren sin post. Ersättaren heter Steffi Jones och gör alltså sitt första mästerskap som förbundskapten för EM-favoriten.

Inför måndagens EM-premiär vill Sveriges förbundskapten Pia Sundhage se på det nyliga tränarbytet som något positivt för svensk del. Sundhage pekar på att det inte är säkert att Steffi Jones har hunnit sätta sitt spel och sin prägel på Tyskland än.

- Silvia Neid slog mig hela tiden. Nu har vi en chans. Jag har sett Steffi Jones spela i USA, jag vet att hon var en väldigt bra spelare och hon är så klart smart nog att leda det tyska laget på ett sådant sätt som gör det svårt för oss att slå Tyskland. Men det här är första året med laget för henne och det kan vara vår chans. Det första året försöker du få till din egen touch på laget och kanske vill du få till lite förändringar, säger Sundhage och fortsätter:

- Förhoppningsvis, med all erfarenhet som vi har i truppen via spelare som Seger, Fischer och Schelin, kan det bli en fördel för oss. Det är många av oss som har varit i de här situationerna förut. Samtidigt är det en väldigt intressant match, för det är en premiär och då är det vanligtvis lite mer känslor inblandat. Men vi har velat fokusera på det taktiska och fotbollen i sig så mycket som möjligt, det är så vi har förberett oss.

I tysk press har det inför matchen skrivits om att Sverige möjligtvis har ett för gammalt lag och att de erfarna spelarna i det svenska landslaget inte är i bra form. Men Pia Sundhage vill absolut inte se att det finns en dålig balans i den svenska truppen.

- Jag håller inte med. Tittar jag på de erfarna spelarna som vi har, sättet de spelar på nu och sättet som de tränat på så är jag nöjd med laget. Jag ser erfarenheten som en styrka, inte en svaghet.

Se Sveriges presskonferens inför EM-premiären i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-17 kl 14:20

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER