Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Sundhage: ”Vore förmätet att spela för mig - vi ska ge tillbaka till Sverige”

Sverige (dam)

DOETINCHEM. Pia Sundhage tillåter sig inte känna att slutet kan vara nära.
Mot Nederländerna i EM-kvartsfinalen vill hon istället ge tillbaka till de svenska supportrarna.
- Vi spelar för Sverige, jag coachar för landet, säger hon.

0:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Sveriges förbundskapten Pia Sundhage lämnar sin post efter EM. Om de blågula förlorar mot Nederländerna i lördagens kvartsfinal är alltså hennes äventyr slut.

Flera spelare i det svenska landslaget har inför och under EM uttryckt att det faktum att det här är Sundhages sista resa med laget gör att de vill prestera ännu bättre. Men Sundhage vill själv tona ner det fokus som finns på henne.

- Vi spelar mer för laget än för mig som person. Jag har förstått i skallen att om det blir det förlust så är det min sista landskamp med det här gänget. Men mitt hjärta tillåter inte mig att känna så. Det här är en fotbollsmatch och för att respektera Nederländerna och matchen som sådan vore det lite förmätet att spela för någon. Vi spelar i Blågult och jag coachar för landet. Vi spelar främst för att ge tillbaka till Sverige, att kunna ge Sverige en semifinal vore helt fantastiskt, säger förbundskaptenen.

ANNONS

- Jag får väldigt många sms och mejl, från flickor, pojkar, morsor och farsor. Det finns ett innerligt stöd för oss som jag känner. Vinner vi nu så är det en fantastisk present till just de personerna som stöttar oss.

Se Sundhage svara på frågan om att hennes slut kan vara nära i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-29 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto