TV: Troelsgaard sänkte Belgien i EM-premiären

EM 2022 (dam)

Danmark tog tre poäng i EM-premiären mot Belgien.
Sanne Troelsgaards mål i den sjätte minuten blev matchens enda.

Det var Danmark som tog tag i taktpinnen direkt från avspark mot Belgien och utdelningen kom redan i den 6:e minuten. Danmark tilldömdes en frispark strax utanför straffområdet som den tidigare Linköpingsstjärnan Pernille Harder tog hand om. Belgiens målvakt Justine Odeur tippade avslutet i ribban och på returen höll sig Rosengårdsstjärnan Sanne Troelsgaard påpassligt framme och nickade in 1-0.

Belgien skapade inte särskilt många heta målchanser under den första halvleken och närmast kom Tessa Wullaert med en nick som seglade en bra bit ovanför målet. Nadia Nadim var sedan nära att öka på ledningen för Danmark men Troelsgaards mål blev halvlekens enda.

Tidigt i den andra halvleken fick Belgien en fin kvitteringschans när Maud Coutereels nickade ner bollen till Janice Cayman som försökte klacka in bollen från nära håll. Danmarks målvakt Stina Lykke Petersen var dock med på noterna den gången.

Några minuter före fulltid höll Simone Boye Sörensen på att ställa till det rejält för sitt eget lag. På en belgisk frispark nickade hon bollen i egen ribba och var ytterst nära ett självmål.

Men Danmark höll undan och tog tre viktiga poäng. På torsdag ställs de mot värdnationen Holland och för Belgiens del väntar Norge.

Startelvor

Danmark: Lykke Petersen - Sörensen, Arnth, Röddik - Troelsgaard, Jensen - Nielsen, Harder, Veje; Larsen, Nadim.

Belgien: Odeurs - Coutereels, Zeler, Jaques, Philtjens - Biesmans, De Caigny, Onzia, Van Gorp - Wullaert, Cayman.

Publicerad 2017-07-16 kl 22:43