Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2017
40v

Uppgifter: Blackstenius vill lämna Montpellier för allsvenskan

Foto: Bildbyrån.

ARNHEM. Linköping kan förstärkas rejält inför höstens allsvenska slutspurt.
Enligt Corren vill landslagsanfallaren Stina Blackstenius lämnar Montpellier för LFC.

I dagarna berättade Stina Blackstenius i en intervju med Fotbollskanalen om sin stora utmaning i Frankrike, dit hon flyttade i vintras. Den 21-åriga anfallaren sa följande om sin tid i Montpellier:

Det har varit en stor förändring i mitt liv att flytta till ett annat land, få känna på en annan kultur, ett nytt lag, en ny tränare och en ny stad. Jag har kommit in i det hyfsat, Jag känner att det tar ett tag innan man kommer in i det och känner sig trygg med allt. Jag är inte riktigt där än, där man känner att man kommit in i det helt. Men jag är på god väg i alla fall.

- I Linköping hade jag familjen nära, båda mina föräldrar jobbar i Linköping och jag hade många barndomsvänner runt omkring mig där. Jag hade hela laget i Linköping och nu har man inte riktigt den här närheten, det är något man får försöka hitta.

Nu uppger lokaltidningen Corren att landslagsanfallaren vill lämna Montpellier och återvända till sin gamla klubb Linköpings FC. De båda klubbarna ska enligt tidningen haft kontakt med varandra om ärendet, men Montpellier sägs inte vilja släppa Blackstenius som har två år kvar på sitt kontrakt.

Blackstenius agent Carl-Johan Fransén förnekar dock att en övergång är aktuell.

- Jag vet att Linköping och Stina har kontakt men hon kommer att spela Montpellier till hösten, säger Fransén till Corren.

Under sitt första halvår i Montpellier noterades Blackstenius för elva mål på 14 tävlingsmatcher (tio starter och fyra inhopp).

Linköping leder allsvenskan med fem poäng när det nu är uppehåll för EM.

Publicerad 2017-07-15 kl 18:54

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER