Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EM 2020
40v

SvFF ombeds av Uefa att ansöka om värdskap till EM 2020

Foto: Bildbyrån

Sverige kan bli värdland under EM 2020.
Efter att bygget av EM-arenan i Bryssel dragit ut på tiden har nu Svenska Fotbollförbundets blivit ombedda av Uefa att ansöka om värdskap.

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om att Sverige nobbas som värdland till EM 2020. Men efter att bygget av den tilltänkta EM-arenan Eurostadium i Belgiens huvudstad Bryssel dragit ut på tiden har en möjlighet öppnats för att Friends Arena i Solna kan tilldelas fyra matcher. Det rör sig i sådant fall om tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinal.

Under gårdagen meddelade Stockholms kommun och Solna Stad att man ställer sig bakom Svenska Fotbollförbundets ansökan om att bli medarrangör. Nu skriver förbundet på sin hemsida att man blivit ombedda av Uefa att delta i en ny ansökningsprocess.

Uefa:s exekutivkomitté har gett Bryssel till mitten av november på sig att meddela om de kommer att kunna fullfölja sitt åtagande. Samtidigt har man utsett tre reservkandidater i Sverige, Wales och England. Ett definitivt beslut kring en eventuellt ny värdort väntas vid kommitténs nästa sammanträde den 7 december.

Publicerad 2017-10-11 kl 16:08

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER