POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
7v

TV: Enrique om gruppen och mötet med Sverige: "Det är klart att vi är favoriter"

Foto: Bildbyrån/TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Enrique i spelaren ovan.

Spanien ställs återigen mot Sverige i EM 2020. 
I grupp E finns också Polen och vinnaren i playoff B.
- Det klart att vi är favoriter men det finns även fler som är det, säger Spaniens förbundskapten Luis Enrique till TV4.

Spanien ställs alltså på nytt mot Sverige i sommarens EM då båda nationerna hamnade i grupp E. Det gjorde även Polen och vinnaren i playoff B (Bosnien och Hercegovina, Slovakien, Irland, Nordirland)

TV4: Är ni favoriter i gruppen?
- Ja, vad ska jag säga, det klart att vi är det eftersom vi är favoriter till att vinna hela EM. Men det finns också åtta-tio andra favoriter. Det klart att det kommer bli tufft och det är många bra länder som aspirerar på den titeln, säger Luis Enrique.

Han höjer ett varningens finger för Sverige där de två mötena i EM-kvalet slutade med 3-0-seger för Spanien och sedan 1-1 på Friends Arena i returen.  

- Det är alltid en tuff motståndare, det vet vi sedan tidigare och inget som vi tar för givet, säger 49-åringen till TV4 som samtidigt är väldigt glad över att vara tillbaka i fotbollen.

Enrique missade vårens EM-kvalmatcher på grund av personliga skäl och lämnade sedan sin post som förbundskapten för det spanska herrlandslaget. I slutet av augusti meddelade Enrique att hans nioåriga dotter avlidit i cancer.

Ersättare som förbundskapten blev den då assisterande tränaren Robert Moreno som ledde laget genom grupp F med åtta segrar och 26 poäng, fem före tabelltvåan Sverige. 

Men under uppmärksammade former blev det för några veckor sedan klart att Luis Enrique återvänder som förbundskapten inför EM 2020. Det innebar också att Moreno tvingades lämna både sin roll och landslaget.

- Den 12 september träffade jag honom i mitt hus. Han sa att han ville leda Spanien i EM och sedan, om jag ville, skulle han bli min assisterande. Jag förstår att han är ambitiös och att han drömmer om att vara huvudtränare, men för mig är det illojalt, jag skulle inte göra det, sa Enrique.

Moreno svarade då med att kalla till en presskonferens där han sa:

- Ännu i dag vet jag inte varför Luis Enrique inte vill att jag ska vara där med honom. Jag tycker att han har använt väldigt fula ord mot mig som jag inte förtjänar. Åren kommer att gå och jag kommer fortfarande inte att veta, sa Moreno enligt Sport.

Se hela intervjun med Enrique i spelaren ovan.

FAKTA

Lottningen till EM 2020

Grupp AItalien, Schweiz, Turkiet, Wales
Grupp BBelgien, Ryssland, Danmark, Finland
Grupp CUkraina, Nederländerna, Österrike, (Georgien/Nordmakedonien/Kosovo/Vitryssland)
Grupp DEngland, Kroatien, Tjeckien, (Skottland/Norge/Serbien/Israel)
Grupp ESpanien, Polen, Sverige, (Bosnien och Hercegovina, Slovakien, Irland, Nordirland)
Grupp FTyskland, Frankrike, Portugal, (Island/Bulgarien/Ungern/Rumänien)

*Fetstilade lag är värdnationer.
** Lagen inom parentes ska spela playoff.

Publicerad 2019-11-30 kl 20:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå