Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM 2020

Uppgifter: Friends Arena får EM-matcher 2020

Foto: Bildbyrån.

Friends Arena ser ut att få EM-matcher 2020.
Det uppger nu källor till brittiska Daily Mail.
- Det vore för sorgligt om torsdagens beslut visar sig vara baserat på politiska och geografiska grunder, säger en walesisk förbundsrepresentant till tidningen.

Uefa har sedan tidigare fattat beslutet att sprida ut EM-slutspelet 2020 över Europa. Matcherna ska spelas på 13 olika orter utspritt över Europa, och trots att Sverige och Friends Arena inte blev en av värdorterna då man fattade beslutet hösten 2014 så ser Sverige nu ut att få en andra chans.

Anledningen är att Bryssels bygge av arenan Eurostadium blivit försenat och att Uefa uppmanat fler länder att söka. Inför torsdagens möte i exekutivkommittén, där beslut ska fattas, rapporterar brittiska Daily Mail att Sverige kommer att väljas före Cardiff, London och just Bryssel vad gäller de tre gruppspelsmatcher och den kvartsfinal som egentligen skulle spelats i Belgien.

Enligt tidningen ska anledningen delvis vara att det faktum att London, Glasgow och Dublin redan tilldelats matcher och att det skulle vara ”tillräckligt” för de brittiska öarna. För Skandinaviens del däremot är det bara Köpenhamn som fått matcher.

- Det vore för sorgligt om torsdagens beslut visar sig vara baserat på politiska och geografiska grunder, säger en walesisk förbundsrepresentant till tidningen.

Fotbollskanalen var tidigare i veckan i kontakt med Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

- Det är otroligt svårt att bedöma (chanserna red. anm.) och det beror lite på om man håller sig till grundkonceptet, Euro for Europe, där man ville sprida EM över hela Europa och ofta med arenor som tar 50 000 åskådare och det klarade vi av. Både Cardiff och London har större arenor än vad vi har. Vi har visat med Europa League-finalen vad vi kan, och Cardiff hade Champions League-finalen och nu konkurrerar vi med dem och London och Wembley har redan en organisation som jobbar med EM-matcher (Wembley har finalspelet), sa han då.

Nilsson är, förutom sin roll i SvFF, även förste vice president i exekutivkommittén. I samma kommitté är Aleksander Ceferin president. Nilsson har tidigare talat sig varmt för Ceferin och förklarat att de båda har en god relation.

- Vi är väldigt goda vänner och hans värderingar ligger så otroligt nära de som vi har i det nordiska perspektivet. Han är en väldigt god fotbollskompis, men jag är god kompis med de andra ordförandena i Europa också. Men vi har en väldigt, väldigt bra relation. Jag tycker att han är en oerhört duktig och målmedveten ledare som kommer betyda mycket för Uefa, sa Nilsson i en kommentar tidigare i år.

Publicerad 2017-12-03 kl 08:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons