Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Danmark fick två alternativ för att spela klart matchen: "Kan inte spela med sådana känslor"

EM 2021 (herr)

Danmark-Finland bröts efter att Christian Eriksen fallit ihop - men spelades klart senare på kvällen.
Enligt Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand fick man två alternativ kring när man kunde spela klart matchen.
- Man kan inte spela en match med sådana känslor, säger Hjulmand enligt BBC.

Foto: Bildbyrån

Se presskonferensen med Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand i spelaren.

I slutskedet av den första halvleken av EM-premiären mellan Danmark och Finland som Christian Eriksen plötsligt föll ihop på planen. Därefter fick han hjärt- och lungräddning, och blev förd till sjukhus via bår och ambulans.

Det danska förbundet meddelade senare att Eriksens läge var stabilt och att han var vaken, och Uefa meddelade att matchen skulle återupptas senare på kvällen. Enligt Uefa var det spelarna själva som ville spela klart matchen, och enligt det danska förbundet var det efter att spelarna fått veta att Eriksen var okej.

Efter matchen berättar Danmarks förbundskapten om omständigheterna kring att återuppta matchen, som Finland till slut vann med 1-0.

Annons

- Vi hade två alternativ: att spela matchen i dag eller i morgon vid 12 (på dagen), och alla var överens om att spela i dag. Man kan inte spela en match med sådana känslor. Vi försökte vinna. Det var otroligt att de kunde gå ut och spela fotboll i andra halvlek, säger Hjulmand enligt BBC.

Danska BT rapporterar om att det var en känslosam Hjulmand som höll presskonferens efter matchen.

- Det var en mycket hård kväll, där vi alla blev påminda om vad det viktigaste i livet är. Det är meningsfulla relationer. Det är människor vi har nära. Det är familj och vänner. Jag kan inte vara mer stolt över den här gruppen, som tar väl hand om varandra, säger Hjulmand enligt BT.

- Det finns spelare där inne som är helt färdiga känslomässigt. Spelare som de flesta dagar inte hade kunnat spela den här matchen. Men de stöttar varandra. Det var en traumatisk upplevelse, fortsätter han.

Annons

Danmarks nästa match spelas på torsdag mot Belgien, även den hemma på Parken i Köpenhamn.

- Oavsett vad som händer kommer det att finnas möjlighet till krishjälp. Vi behöver få det här hanterat så bra vi kan. Vi har proffs hos oss. Vi försöker att bearbeta det och gå vidare tillsammans. Vi kommer att prata om det i kväll, och även de närmaste dagarna kommer vi att bearbeta det och försöka gå vidare.

Publicerad 2021-06-12 kl 23:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto