TV: Nederländerna klart för åttondelsfinal - trots Depays jättemiss

Det efter torsdagens 2-0-seger över Österrike.

1:25
Dumfries gör 2-0
1:56
Depay ger Nederländerna ledningen från straffpunkten

I premiären vann Nederländerna över Ukraina efter mycket om och men. Nationen tappade 2-0 till 2-2 på kort tid och med bara fem minuter kvar av ordinarie tid avgjorde Denzel Dumfries genom att skicka in 3-2

Vad gäller Österrikes öppningsmatch besegrades Nordmakedonien med 3-1. Det efter ett tidigt ledningsmål av Stefan Leiner. Snackisen efter den drabbningen var Marko Arnautovic firande efter hans 3-1-mål. Agerandet resulterade i en matchs avstängning av Uefa.

När det kommer till matchen på planen mellan de bägge länderna kom matchens första mål tämligen tidigt: i minut elva kunde Memphis Depay säkert göra 1-0 från straffpunkten. Elvameterssparken kom till efter att David Alaba stämplat den kvicke ytterbacken Denzel Dumfries i straffområdet.

Med några minuter kvar av den första akten fick samme Depay ett superläge att utöka Nederländernas ledningSamtidigt som målet var i princip helt öppet sköt dock anfallaren över.

Den första halvleken slutade följaktligen 1-0.

den andra halvleken dröjde det innan nästa balja anlände på Johan Cruyff Arena i Amsterdam. Men i den 67:e minuten kom till slut fullträff nummer två. Tack vare ett fint förarbete av den nederländske talangen Donyell Malen, 22, kunde Dumfries enkelt göra 2-0.

Under resterande tid av de sista 45 minuterna såg Nederländerna, som var övertygande matchen igenom, stundtals nervöst ut när Österrike tryckte på för en reducering. Något mål kom däremot inte från österrikarnas sida - alltså segrade Nederländerna, som nu är klart för åttondelsfinal.

- Jag är stolt över laget. Vi visade mod. Vi spelade inte lika bra i sista tredjedelen som vi hade velat. Jag tar fullt ansvar för straffen, det gör ont, säger Österrikes Alaba efter matchen enligt Uefas hemsida.

David Alabas lagkamrat Andreas Ulmer menar att "allt inte är kört än" vad gäller lagets framtid i mästerskapet. Vidare säger Ulmer följande:

- Misstag sker, men vi visade fortfarande att vi vill spelade vidare (i EM reds. anm). I dag funkade det inte riktigt, hävdar han, enligt BBC.

Inför den sista omgången i gruppspelet toppar Nederländerna grupp C med sex inspelade poäng. Österrike är trea med tre poäng. Ukraina återfinns på andra plats med lika många inspelade poäng som Österrike.

Nederländerna: Stekelenburg - Dumfries, de Vrij, de Ligt, Blind, van Aanholt - de Roon, Wijnaldum, F. de Jong.

Österrike: Bachmann - Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer - Baumgartner, Schlager, Laimer, Alaba - Gregoritsch, Sabitzer.