TV: Lukakus dubbel gav Belgien seger i EM-premiären mot Ryssland

EM 2021 (herr)

Belgien tog en säker seger mot Ryssland i EM-premiären.
Två mål av Romelu Lukaku och ett mål av Thomas Meuiners mål gav belgarna en 3-0-seger.

1:03
Lukaku gör 3-0 på Ryssland
1:00
Meuiner utökar till 2-0 för Belgien
1:09
Lukaku gör 1-0 mot Ryssland

Belgien-Ryssland spelades parallellt med den andra matchen i Grupp B,  Danmark-Finland, som spelades klart efter att matchen avbrutits då Christian Eriksen kollapsat på planen. Eriksens tillstånd uppges nu stabilt.

I Belgien saknades storstjärnan Kevin De Bruyne med en skada, samtidigt som Real Madrids Eden Hazards fick starta matchen på bänken. Hans bror Thorgan, å andra sidan, som spelar i Borussia Dortmund, startade matchen.

När matchen sedan blåstes igång dröjde det inte länge innan Belgien hade tagit ledningen. Efter tio minuter missade en rysk försvarare en rensning som Romelu Lukaku snappade upp och avslutade kyligt till 1-0 Belgien.

Drygt 25 minuter senare utökade Belgien. Ett inlägg från vänsterkanten blev till ett skott som den ryske målvakten behövde slänga sig och rädda. Dock lämnade han retur som högerbacken Thomas Meunier enkelt kunde stöta in till 2-0 från nära håll.

2-0 höll sig sedan till slutet av den andra halvleken när Lukaku återigen höll sig framme och fastställde slutresultatet 3-0 med sitt andra mål i matchen.

Belgien vann matchen och gör Finland sällskap i toppen av gruppen. Härnäst möter Belgien Danmark på Parken i Köpenhamn, medan Ryssland möter Finland på Krestovskij Stadium i Sankt Petersburg. Finland-Ryssland spelas onsdagen den 16 juni och Danmark-Belgien spelas torsdagen den 17 juni.

Belgien: Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen - Castagne, Dendoncker, Tielemans, T. Hazard - Mertens, Lukaku, Carrasco.

Ryssland: Sjunin - Fernandes, Semenov, Dzjikija, Zjirkov - Ozdojev, Barinov - Zobnin, Golovin, Kuzjajev - Dziuba.