0:16
Portugal får matchens första chans mot Ungern
1:31
Här sjungs ungerska nationalsången - på en fullsatt arena

Under måndagen inleddes den sista EM-gruppen, grupp F. Först ut var Ungern som tog emot den regerande mästaren Portugal på Puskas Arena i Budapest, en arena som för kvällen var fullsatt.

I Portugal återfanns Atlético Madrid-talangen Joao Felix på bänken. Cristiano Ronaldo var dock med i startelvan, vilket gjorde honom historisk då han när matchen startade blev den första att spela i fem olika EM-slutspel.

Portugal fick den första målchansen i matchen efter några minuters spel, då Diogo Jota avlossade ett skott från straffområdeslinjen som tvingade Peter Gulásci till en räddning.

Portugal skapade flera heta chenser att ta ledningen i den första halvleken. Inte minst fick Cristiano Ronaldo ett dunderläge att sätta 1-0 till Portugal då han kom till avslutsläge vid målområdeslinjen efter ett inspel, men Juventus-stjärnan fick inte alls till träffen och missade mål.

Drygt en timme in i matchen skapade Portugal en ny vass chans att näta då Bruno Fernandes avlossade ett skott som tvingade Gulásci till en ny bra räddning.

Med tio minuter kvar av matchen hade Ungern en boll i mål - men det blev ett kortvarigt firande för publiken, då domaren, fullt korrekt, dömde bort målet för offside.

Istället skulle Portugal till slut ta ledningen i matchen. Efter en flippersituation i straffområdet hamnade bollen framför fötterna på Raphael Guerreiro, som sköt ett skott som styrdes in i den bortre gaveln till 1-0.

Bara minuten senare fick Portugal straff, en straff som Cristiano Ronaldo själv tog hand om, och från elva meter gjorde Juventus-stjärnan inte något misstag då han säkert satte 2-0.

På stopptid skulle Ronaldo sedan även sätta 3-0, hans 106:e mål någonsin i landslaget. Det betyder även att han bara är tre mål från att kvittera rekordnoteringen för landslagsmål som just nu iraniern Ali Daei håller med 109 mål.

Ronaldos två mål innebär även att han är EM:s bäste målskytt genom tiderna, då han gick förbi Michel Platinis tidigare rekordnotering på nio mål och nu står på elva.

I samma grupp möter Frankrike senare i kväll Tyskland i München. I nästa gruppspelsomgång möter Portugal Tyskland medan Ungern ställs mot Frankrike.

Ungern: Gulásci - Botka, Orbán, Szalai - Levrencsics, Kleinheisler, Nagy, Schäfer, Fiola - Szalai, Sallai.

Portugal: Patrício - Semedo, Pepe, Dias, Guerreiro - Danilo, Carvalho, Fernandes - Ronaldo, Jota, Bernardo Silva.