Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svenska fördelen - spelar på samma arena som i VM-åttondelen: "Det kan betyda något"

Sverige (Herr)

S:T PETERSBURG. I VM 2018 slog Sverige ut Schweiz i åttondelsfinal på S:t Petersburg Stadium.
Nu spelar man på samma arena - och hoppas att det ska ge fördel.
- Det kan betyda något, säger Albin Ekdal.

4:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Spanien-Sverige i spelaren ovan.

Sverige spelar sin andra gruppspelsmatch i EM och Slovakien står för motståndet på S:t Petersburg Stadium.

Det är inte första gången som Janne Anderssons landslag spelar på arenan. Senast man gjorde det var i VM 2018 - och det slutade med jubel när Schweiz slogs ut i åttondelsfinal.

- Det är klart att det är härligt att komma till en arena som man har spelat på och dessutom vunnit en såpass stor match i sin karriär. Det kan betyda någonting. Jag blickar tillbaka ibland och mår väldigt bra. Så jag hoppas att vi har samma känsla på fredag eftermiddag och kväll, säger Albin Ekdal.

Är det något speciellt som du tänker på när du blickar tillbaka?

ANNONS
- Det är ju att vinna en match i ett VM-slutspel. Se alla svenska fansen. Gåshud rakt igenom. Så som helhet är det ett av de häftigaste ögonblicken man har upplevt på en fotbollsplan. Så det är klart att det framkallar minnen som man mer än gärna vill få uppleva en gång till.

Janne Andersson har också goda minnen av S:t Petersburg.

- Nu bor vi på samma hotell som vi gjorde 2018 så det var med sköna vibbar som vi gled in på baksidan av hotellet, och även samlingslokalen som jag var uppe och kollade på där vi ska ha genomgång. Så den känslan är bra att komma hit med, säger han till Fotbollskanalen.

Sebastian Larsson var avstängd i VM-åttondelen mot Schweiz, men har också fina minnen av arenan och hoppas att det kan betyda något nu.

- Jag har ju mest minnen från läktaren, så det var nervöst att titta på och var lättad vid slutsignalen. Men det är klart att vi har goda minnen. En fantastisk arena. Det gick bra senast och vi hoppas att vi kan upprepa det, säger han.
ANNONS
Publicerad 2021-06-18 kl 10:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto