TV: England klart för semifinal - körde över Ukraina

Det efter lördagens överkörning av Ukraina.
- En bra prestation och en bra kväll, säger Harry Kane efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Enligt statistikföretagen är England favoriter att vinna sommarens EM. Under lördagen väntade kvartfinal, där Ukraina stod för motståndet.

När elvorna presenterades stod det klart att Jadon Sancho, som tidigare bara spelat några få minuter i turneringen, skulle få chansen från start av förbundskapten Gareth Southgate.

Den andra ändringen som Southgate gjorde sett till den tidigare fajten mot Tyskland var att ta in Chelseas Mason Mount i elvan.

Vad gäller Ukraina valde förbundskapten Andrij Sjevtjenko att göra en förändring i elvan från åttondelsfinalen mot Sverige, då Vitalij Mykolenko kom in från start mot Taras Stepanenko.

Med berörde Jadon Sancho i elvan var det England som gjorde det första målet. Redan i den fjärde minuten gav nämligen Harry Kane sitt England en drömstart efter att ha skickat in bollen bakom den ukrainske målmannen. Framspelningen stod Raheem Sterling för.

Därefter kom inga fler mål under den första halvleken.

Om det engelska laget fick en drömstart på den första akten, inledde man den andra minst lika bra. Precis efter pausvilan kunde Manchester United-försvararen Harry Maguire nicka in 2-0. Men England nöjde sig inte där.

Kort därefter kom nästa fullträff. Luke Shaw spelade fram Harry Kane, som likt Maguire knoppade in bollen i mål.

Trots att nationen ledde med 3-0 slog engelsmännen inte av på takten, utan fortsatte skicka in mål. Med lite mer än en timme spelad nickade Jordan Henderson in 4-0. Målet, som var Hendersons första i landslaget, blev matchens sista.

Därmed är England vidare till semifinal, där man på onsdag möter Danmark.

- En bra prestation och en bra kväll. Att prestera som vi gjorde på det sättet, med ytterligare en hållen nolla... En bra dag för engelsk fotboll, säger Harry Kane till Uefa efter matchen.

Han fortsätter:

- Jag har sagt det en hel del tidigare, det handlar om att göra det som bäst vid rätt tillfällen, att göra det som bäst när det är utslagningsmatcher. Jag känner mig bra.

- Det är självklart trevligt att göra några mål. Men det viktigaste är att vinna matchen. Låt oss fortsätta så här.

I den andra semifinalen spelar Italien mot Spanien. Den matchen spelas på tisdag. Bägge drabbningarna äger rum på Wembley i London, precis som finalen.

Startelvor

Ukraina: Busjtjan - Zabarnyj, Kryvtsov, Matvijenko - Karavajev, Sydortjuk, Zintjenko, Mykolenko - Sjaparenko - Jaremtjuk, Jarmolenko.

England: Pickford - Walker,Stones, Maguire, Shaw - Rice, Phillips - Sancho, Mount, Sterling - Kane.