Höjdpunkter: Italien till semifinal efter seger mot Belgien
Italien gör 1-0
1:10
Bonucci tror sig ha gjort 1-0 - sedan blir målet bortdömt för offside

Italien kom till kvartsfinalen efter att man besegrat Österrike efter förlängning i åttondelsfinal, medan Belgien slog Portugal med uddamålet i sin åttondel.

Kevin De Bruyne och Eden Hazard var osäkra inför matchen. Den förstnämnde fanns med från start för Belgien mot Italien, men den sistnämnde storstjärnan kom inte till spel.

Vad gäller Italiens elva var försvararen Giorgio Chiellini tillbaka efter att ha missat nationens åttondelsfinal mot Österrike.

Efter en dryg kvart trodde sig Leonardo Bonucci ha gett Italien ledningen när han, från straffområdet, fick in bollen bakom den belgiske målvakten. Efter att han skickat in bollen utbröt vild glädje bland de italienska supportrarna. Men glädjen blev kortvarig, då fullträffen dömdes bort. Försvararen var nämligen i offside-läge i samband med baljan.

Knappt 15 minuter senare kom till slut Italiens ledningsmål. Efter belgiskt försvarsslarv kunde Nicolo Barella, till vardags i italienska Inter, distinkt skjuta in 1-0.

Med bara minuter kvar av den första halvleken utökades Italiens ledning genom Lorenzo Insigne. Italienaren avancerade kvickt framåt i planen och kunde sedan läckert placera in 2-0.

Kort därefter reducerade Romelu Lukaku på straff efter att Jeremy Doku gått omkull i straffområdet.

Under den andra halvleken kämpade de belgiska spelarna för att få in en kvitteringsbalja. Stjärnor som Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku krigade frenetiskt för att först och främst ta matchen till en förlängning, men det kom ingen mer fullträff.

Således segrade Italien med 2-1.

Det här slog hårt mot oss, men vi visste att det skulle bli en tuff match. Vi hade två chanser men deras målvakt gjorde en bra räddning och jag tycker att vi gav bort det första målet lite väl lätt. Det kunde ha gått åt vilket håll som helst, men Italien förtjänade att vinna i kväll, säger Belgiens målvakt Thibaut Courtois efter matchen enligt BBC.

I den kommande semifinalen ställs Italien mot Spanien. Matchen ser du på C More och TV4.

Belgien: Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Meunier, Witsel, Tielemans, T. Hazard - De Bruyne, Doku - Lukaku.

Italien: Donnarumma - Di Lorernzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Immobile, Insigne