TV: Sent mål bortdömt när Schweiz tappade poäng mot Wales

EM 2021 (herr)

Varsitt hörnmål. Varsin poäng.
Wales och Schweiz intåg i sommarens EM slutade oavgjort.
- Jag tycker att vi förtjänade mer i dag, säger Schweiz målskytt Breel Embolo efter matchen.

Se Schweiz bortdömda mål i spelaren.

4:58
Höjdpunkter: Sent mål bortdömt när Schweiz tappade poäng mot Wales
0:39
Embolo efter krysset mot Wales: "Vi var inte starka nog"
Sommer med vacker räddning på Moores nick

I går kväll inledde Italien EM genom att slå Turkiet med klara 3-0 i grupp A. I dag spelade de två andra lagen i grupp A, Wales och Schweiz, sina öppningsmatcher i mästerskapet i Baku.

Efter 15 minuter skapade Wales matchens första riktigt heta målchans. På ett inlägg nådde Kieffer Moore högst. Nicken gick mot vänstra stolpen, men målvakten Yann Sommer lyckades parera avslutet och hålla nollan intakt.

Tio minuter senare var Schweiz Haris Seferovic nära att ge laget ledningen. Anfallaren fick bollen i straffområdet, vände upp, och tryckte av ett skott. Bollen skruvades kraftigt och snuddade nästan kryssribban.

Minuten innan paus hade Seferovic ännu ett läge att ge Schweiz ledningen. Men på något sätt lyckades han, från tre-fyra meter, skjuta över.

I upptakten på den andra halvleken fick Breel Embolo i Schweiz ett vasst läge att ge sitt lag ledningen, men den walesiske målvakten räddade till hörna. Direkt på den efterföljande hörnan slog dock Embolo till igen med en nick - och då gick bollen i mål till 1-0 för Alplandet.

Schweiz ledning stod sig till den 74:e minuten, då Kieffer Moore knoppade in 1-1 med huvudet efter en hörna.

I minut 85 såg Schweiz ut att sätta segermålet genom inbytte Mario Gavranovic, men målet dömdes bort för en knapp men klar offside som hittades av VAR.

1-1 blev slutresultatet och innebär en poäng till vardera lag.

- Det var en bra match av laget. Men vi var inte starka nog för att ta tre poäng. Jag tycker att vi förtjänade mer i dag. Men vi missade chanserna för att göra ett andra mål och släppte in ett mål på samma sätt som vi gjorde mål, säger Schweiz målskytt Breel Embolo efter matchen.

I nästa gruppspelsomgång ställs Schweiz mot Italien i Rom medan Wales möter Turkiet i Baku. Båda matcherna spelas onsdag 16 juni.

Startelvor

Wales: Ward - Roberts, Mepham, Rodon, Davies - Allen, Morrell, Ramsey - James, Moore, Bale.

Schweiz: Sommer - Mbabu, Elvedi, Schär, Akanji, Rodriguez - Xhaka, Freuler - Embolo, Shaqiri, Seferovic.