TV: Hoppade in och gav Österrike segern - skickade sedan hälsning till Eriksen

EM 2021 (herr)

Nordmakedonien spelade sin första mästerskapsmatch någonsin och var nära på att ta poäng.
Sedan dök Michael Gregortisch upp, gav Österrike sin första seger i ett EM-mästerskap och skickade en hälsning till Christian Eriksen.
- Vi är väldigt tacksamma och glada för att vi lyckades vinna idag, säger Österrikes lagkapten David Alaba efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Österrike tar ledningen med akrobatiskt mål

Nordmakedoninen gör sitt första mästerskap någonsin. Då inledde man mot Österrike på National Arena Bucharest.

När matchen drog igång var inledningen ingenting att hänga i granen. Mycket händelsefattigt, där de första 17 minuterna bara bjöd på ett avslut från de båda lagen gemensamt – men sedan small det till i den 18:e minuten.

Leipzig-kuggen Marcel Sabitzer hittade Stefan Laimer vid den bortre stolpen med en vacker krossboll och Laimer bjöd på en akrobatisk spark till 1-0 Österrike.

- En sagolik passning av Marcel Sabitzer som öppnar upp och sedan är det en lika fin löpning av Stefan Laimer som bara placerar in 1-0, säger C More:s Jesper Hussfelt.

Tio minuter senare kvitterade sedan Nordmakedoninen efter en tavla av Österrikes målvakt Daniel Bachmann. Daniel Bachmann misslyckades med att hålla tag i bollen han plockat på sig med en utrusning, vilket gav Nordmakedoniens främste målskytt genom tiderna, Goran Pandev, 37, öppet läge att rulla in 1-1. Något han gjorde utan problem för att sätta Nordmakedoinens första mål i ett mästerskap någonsin.

Men Österrike skulle komma tillbaka. Med 13 minuter kvar att spela hittade David Alaba inbytte Michael Gregoritsch vid den främre stolpen av Nordmakedoniens mål - där han enkelt stötte in 2-1.

Gregoritsch firade vidare målet med att skicka en hälsning till danske Christian Eriksen som igår kollapsade i Danmarks match mot Finland. Målskytten sprang till bänken, hämtade en österrikisk tröja med meddelandet ”Eriksen – Stay strong” som manar på dansken att fortsätta kämpa.

Innan matchen var över skulle Marko Arnautovic även hinna fastställa slutresultatet 3-1. Nordmakedonien var nära att ta sin första mästerskapspoäng någonsin, men det räckte inte till slut. Österrike vann med 3-1 och tog sin första seger i ett EM-mästerskap någonsin.

- Vi ville få en bra start på den här turneringen. Under förra EM-mästerskapet fick vi en dålig start och hittade inte vår väg efter det. Så vi är väldigt tacksamma och glada för att vi lyckades vinna idag, säger Österrikes lagkapten David Alaba efter matchen.

I nästa omgång möter Österrike Nederländerna, medan Nordmakedonien tar sig an Ukraina. Båda matcherna spelas torsdagen den 17 juni.

Österrike: Bachmann - Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer - Baumgartner, Laimer, Schlager, Alaba - Sabitzer - Kalajdzic.

Nordmakedonien: Dimitrievski - Nikolov, Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Bardi, Ademi, Elmas - Pandev, Trajkovski.

Publicerad 2021-06-13 kl 20:18