TV: Schweiz segrade i sista gruppspelsmatchen - Shaqiri hjälte med dubbla mål

EM 2021 (herr)

Schweiz slutar trea i grupp A, samtidigt är Turkiet utslaget.
Det efter att Schweiz vunnit söndagens möte mellan länderna med 3-1.
- Vi måste förbättra oss, säger den turkiske anfallaren Burak Yilmaz efter nederlaget till Uefa.

Kahveci reducerar med drömmål

Schweiz gick på en tung smäll mot Italien i den andra gruppspelsmatchen. Förlust med 3-0 och laget stod på en poäng inför matchen mot Turkiet. Krysset i premiären mot Wales gjorde att Schweiz var pressat att slå Turkiet för att ta sig vidare i mästerskapet.

Turkiet hade en tuff match mot Wales senast. Gareth Bale och övriga spelare var klart bättre än Turkiet och vann med klara 2-0. Dessförinnan förlorade Turkiet med 3-0 mot Italien i premiäromgången i mästerskapet.

Schweiz, som nämnt var pressat att besegra Turkiet för att ta sig vidare, tog ledningen i matchen. Genom ett välplacerat avslut kunde Benfica-anfallaren Haris Seferovic hitta nät.

Ungefär 20 minuter efter Seferovic:s mål fick den turkiske målvakten hämta bollen ur nätmaskorna på nytt. Målet kom till efter en riktig drömträff från Xherdan Shaqiri, som tog emot en passning utanför straffområdet och läckert placerade in bollen i keeperns vänstra kryss.

I den andra halvleken sköt Irfan Kahveci snyggt in reduceringen, men ungefär fem minuter senare kom nästa mål från Schweiz: efter en passning från Steven Zuber kunde Shaqiri få in 3-1 genom ett distinkt avslut.

Därmed vann Schweiz med 3-1. Schweiz slutar således trea i grupp A på fyra poäng och kan gå vidare som en av de fyra bästa treorna. Turkiet är utslaget.

- Schweiz första mål var otur för vår del. Matchen kunde slutat på ett annat sätt. Men vi måste förbättra oss och att erkänna det är ett steg framåt, säger den turkiske anfallaren Burak Yilmaz efter matchen till Uefa och fortsätter:

- Vi klarar inte av att spela ett sådant här stort mästerskap, måste jag erkänna. Vi kvalificerade oss för EM och vi gör det riktigt bra i VM-kvalet, men jag märker att vi behöver lära oss hur man spelar dessa mästerskap. Det är en sak vi måste lära oss.

Turkiet: Cakir - Celik, Demiral, Söyüncü, Müldür - Ünder, Tufan, Ayhan, Kahveci, Calhanoglu - Yilmaz.

Schweiz: Sommer - Elvedi, Akanji, Rodriguez - Widmer, Freuler, Xhaka, Zuber - Shaqiri - Seferovic, Embolo.