Se höjdpunkterna från matchen i spelaren. Bilder från SVT.

Höjdpunkter: Sterling hjälte när England slog Kroatien
0:56
Jude Bellingham blir yngste spelaren någonsin i en EM-turnering

England och Kroatien klev under söndagseftermiddagen in i EM när man möttes i grupp D, en repris på VM-semifinalen i Ryssland 2018. Den här gången skulle England dock få revansch från semifinalförlusten.

I England valde förbundskapten Gareth Southgate att starta med högerbacken Kieran Trippier på vänsterbackspositionen, samtidigt som han satte publikfavoriten Jack Grealish på bänken.

Efter bara fem minuter fick England den första chansen i matchen. Phil Foden fick ett läge och drog till - men bollen träffade stolpens insida och studsade ut igen. Inte långt senare fick även Kalvin Phillips en chans, men 0-0 stod sig.

Efter drygt 41 minuter fick England en frispark precis utanför straffområdet efter en hands på en Kroatien-back. Frisparken tog Kieran Trippier hand om, men den gick rakt i muren.

Drygt tio minuter in i den andra halvken skulle England spräcka målnollan i matchen. Manchester Citys Raheem Sterling hittade in i straffområdet, fick en passning och sköt bollen i mål till 1-0 England.

England hade flera chanser att öka ledningen, men 1-0 blev slutresultatet.

- Det känns fantastiskt att göra mål. Jag har alltid sagt att om jag skulle spela på Wembley i ett stort mästerskap har jag varit tvungen att göra mål, och det känns jättebra att göra det till slut, säger Englands matchhjälte Raheem Sterling, som växte upp i London, till BBC efter matchen.

Sterling kommer från en säsong i Manchester City där det inte riktigt gått lika bra som tidigare säsonger, då det "bara" blev 14 mål på 49 matcher.

- Det finns många anledningar bakom att jag inte har gjort mål i klubblaget och det är helt irrelevant nu. Jag är här med England och jag njuter av att spela fotboll. Det är det viktigaste, säger Sterling.

I England byttes Borussia Dortmunds mittfältare Jude Bellingham in i den andra halvleken, och blev med sina blott 17 år och 349 dagar den yngste spelaren någonsin i ett EM-slutspel.

I omgång två av mästerskapet möter England Skottland på Wembley medan Kroatien ställs mot Tjeckien på Hampden Park i Glasgow. Båda matcherna spelas på fredag.

England: Pickford - Walker, Stones, Mings, Trippier - Phillips, Rice - Foden, Mount, Sterling - Kane.

Kroatien: Livakovic - Vrsaljko, Vida, Caleta-Car, Gvardiol - Modric, Brozovic, Kovacic - Rebic, Kramaric, Perisic.