Höjdpunkter: Ukraina tog blytung seger mot Nordmakedonien
Nordmakedoniens reducerar på straffretur
Ukraina tar ledningen mot Nordmakedonien
0:45
Pandevs mål avblåst för offside
3:03
Straff till Ukraina - Malinovskyj missar

Ukraina föll med 2-3 mot Nederländerna i sin EM-premiär, medan Nordmakedonien förlorade mot Österrike med 1-3.

På torsdagen var såväl Ukraina som EM-debutanten Nordmakedonien ute efter sina första poäng i sommarens turnering.

När startelvorna kom stod det klart att ikonen Goran Pandev fanns med från start för nordmakedonerna. För Ukraina startade Manchester City-spelaren Oleksandr Zintjenko.

Ukraina startade klart bäst och skapade flera bra målchanser. Anfallaren Roman Jaremtjuk hade ett bra läge efter dryga kvarten men lyckades inte få hål på Dimitrievski i Nordmakedoniens mål.

I den 29:e minuten kom också ledningsmålet för Ukraina. Efter ett stort spelövertag höll sig West Hams Andrij Jarmolenko framme vid en hörna och petade in ledningsmålet.

Det dröjde inte länge innan Ukraina dubblade den ledningen. Bara fem minuter efter ledningsmålet kom också 2-0. Roman Jaremtjuk var misstänkt offside, men rullade in bollen vid den första stolpen och målet godkändes.

Nordmakedoniens storstjärna Goran Pandev hade sen en boll i nät efter en elegant lobb. Men den här gången lyfte linjedomaren på flaggan, och Pandev korrekt avvinkad för offside.

Ställningen i paus var 2-0 till Ukraina.

Nordmakedonien var nära att reducera direkt i den andra halvleken. Arijan Ademi fick ett jätteläge mitt framför mål, men Heorhij Busjtjan i Ukrainas mål kom ner snabbt och styrde ut bollen till hörna.

Efter tio minuter av den andra halvleken kom dock reduceringen, efter mycket om och men. Först sköt Nordmakedonien i kryssribban, och i situationen efter sparkades Goran Pandev ner. Domaren pekade på straffpunkten.

Fram klev Ezgjan Alioski, till vardags i Leeds. Men Busjtjan gick åt rätt håll och räddade straffen. Men på returen kunde till slut Alioski revanschera sig för straffmissen och rakade in returen fram till 2-1.

Nordmakedonien som förlorade EM-premiären mot Österrike jagade en kvittering och hade flera bra chanser. Med tio minuter kvar att spela gjorde domaren tecken för Var-granskning. Vid en frispark för Ukraina var en spelare i Nordmakedoniens mur uppe med en arm. Efter granskningen pekade domaren på straffpunkten för andra gången i matchen.

Fram klev Atalanta-stjärnan Ruslan Malinovskyj, men precis som på Nordmakedoniens straff gick målvakten åt rätt håll och Dimitrievski höll kvar Nordmakedonien i matchen.

Ukraina höll undan och vann matchen med 2-1 och tar därmed sina första poäng i EM. Det var Ukrainas första mästerskapsseger sedan 2021. Motståndare då?

Sverige i EM 2021.
Blytungt för EM-debutanten Nordmakedonien som står kvar på noll poäng efter två matcher och chansen till avancemang för Nordmakedonien är allt mer avlägsen.

I samma grupp spelar Nederländerna mot Österrike i kväll med matchstart 21.00. Du ser matchen på TV4 och C More.

Ukraina: Busjtjan - Karavajev, Zabarnyj, Matvijenko, Mykolenko - Sjaparenko, Stepanenko, Zintjenko - Jarmolenko, Jaremtjuk, Malinovskyj.

Nordmakedonien: Dimitrievski - Nikolov, Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Ademi, Spirovski - Bardi - Pandev, Elmas.