TV: Dansk mardrömsstart på EM – överkört av Tyskland

Tyskland visade sin klass och siffrorna skrevs till hela 4-0.

Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan

I Tyskland inledde rutinerade Alexandra Popp som dragits med stora skadeproblem från bänken. I startelvan återfanns dock stjärnan Sara Däbritz på mittfältet.

Pernille Harder startade för Danmark med kaptensbindeln runt armen.

Tyskland skapade matchens första stora målchans efter knappa tio minuters spel, Felicitas Rauch träffade ribban med ett skott utanför straffområdet.

Kort därefter kom nästa chans för Tyskland och nästa ribbträff och det var Felicitas Rauch som sköt återigen, denna gång med vänsterfoten.

Men i matchminut 21 skulle utdelningen komma för Tyskland efter att Danmark slarvat i uppspelet var Lina Magull hänsynslös i avslutet och satte bollen högt upp i första krysset.

Tyskland ledde matchen med 1-0 efter 45 spelade minuter men det var siffror i underkant för det fanns flera chanser att utöka ledningen, precis innan paus stod Lene Christensen för en stark räddning när Lea Schüller fick ett fritt läge.

I matchminut 57 utökade Tyskland sin ledning och Lea Schüller tog revansch för den missade chansen i slutet av den första halvleken när hon nickade in 2-0 efter en hörna.

Inhopparen Lena Lattwein dunkade dit 3-0-målet efter en frispark i ytterzon som Lena Oberdorf vackert nickade ner till Lattwein som inte gjorde några misstag i avslutsmomentet.

Tyskland nöjde sig inte där utan även 4-0 skulle komma. Alexandra Popp nickade in bollen efter att Tyskland rullat upp det danska försvaret.

Danmark hade svårt att skapa några målchanser och Tyskland kontrollerade matchbilden i mångt och mycket matchen igenom och i det absoluta slutskedet av matchen fick 19-åriga Kathrine Möller Kühl sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.

Tyskland: Frohms - Gwinn, Hendrich, Hegering, Rauch - Oberdorf, Däbritz, Magull - Huth, Schüller, Bühl.

Danmark: Christensen - Sevecke, Pedersen, Veje - Thomsen, Troelsgaard, Pedersen, Svava - Madsen, Bruun, Harder.