Bethany Mead gör sitt andra för matchen fram till 5-0
1:37
2-0 England efter VAR-check
1:04
Georgia Stanway säker från straffpunkten

England och Norge tog varsin seger i premiäromgången, och gjorde under måndagen upp i ett förväntat möte om gruppsegern på Falmer Stadium i EM. Många trodde nog att det skulle bli en jämn drabbning, men i slutändan var det bara ett lag på planen, och för svensken Martin Sjögren, förbundskapten i Norge, blev det en förfärlig kväll i Brighton.

Tolv minuter tog det, sedan var England i ledning.

Forwardsstjärnan Ellen White föll i en duell med mittbacken Maria Thorisdottir i straffområdet, och därefter var Georgia Stanway kylig från elvametersmarkeringen till 1-0 för värdnationen. I den 16:e minuten var det dags igen, Lauren Hemp var på rätt plats och petade in bollen i mål till 2-0.

Thorisdottir, som drog på sig straffen, fumlade därefter i den 29:e minuten med bollen, som sista spelare framför mål, och tappade kulan till Ellen White som nätade till 3-0. Därefter fortsatte överkörningen, då Beth Mead först nickade in 4-0 och sedan satte 5-0 efter 38 minuters spel.

När norskorna inte trodde att det kunde bli värre blev det så ändå. Med fyra minuter kvar av ordinarie tid i första halvlek blev även Ellen White tvåmålsskytt till 6-0 i halvtid.

”Det här är bland det pinsammaste jag sett av ett norskt landslag. Helt utan eget spel. Totalt utan defensiv struktur - och dessutom ser många av spelarna skräckslagna ut”, skriver norska Viaplays fotbollsexpert Lars Tjærnås på Twitter.

I andra halvlek spelade England av matchen, men fortsatte samtidigt också att skapa chanser och utökade i den 66:e minuten till 7-0. Inhopparen Alessia Russo vann en luftduell i straffområdet och nickade in bollen i mål till utökad ledning. Med nio minuter kvar av ordinarie tid fullbordade därefter Beth Mead sitt hattrick till 8-0, vilket blev slutresultat i matchen.

- Helt jävligt. Det är bara att be om ursäkt. Det var riktigt dåligt. Det är ingen bra känsla. Vi var förbannade, säger norskan Maria Thorisdottir enligt norska TV2.

- Vi kan inte tillåta det här med ambitionerna, som vi satt upp. Vi har inte råd att förlora med så många mål på den här scenen. Vi måste hålla huvudet uppe, men samtidigt måste vi vara helt ärliga mot oss själva, om vart vi vill och hur vi ska uppnå det, säger norska stjärnspelaren Ada Hegerberg enligt TV2.