POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EMDAMGAMMALDANM

Antonsson har bestämt sig: "Lämnar FCK i sommar"

Svenskarna lämnar FC Köpenhamn på löpande band.
Även Mikael Antonsson har bestämt sig.
- Ett hårt beslut, men det är slut i sommar, säger mittbacken.

Sedan tidigare står det klart att Oscar Wendt går vidare i karriären när hans kontrakt löper ut efter säsongen. Och försvarskollegan ”Anton” har funderat i samma banor. Fotbollskanalen.se intervjuade honom i samband med Sveriges EM-kvalmatch mot Moldavien i mars och då ”pekade mycket” på en flytt, enligt 29-åringen.

Nu lämnar han dock sitt slutgiltiga svar.

- Det är ett hårt beslut, för jag har haft de fyra bästa åren som spelare här. Men det är slut i FCK till sommaren, säger Mikael Antonsson till Ekstra Bladet.

Därmed är flera månaders spekulationer slut. Trots idoga förhandlingar med sportchefen Carsten V Jensen blir det inget förlängt avtal.

- Jag måste tänka på att mitt nästa kontrakt kan bli det sista, och med de prestationer jag och laget levererat i Europa tror jag att det kan vara dags för någon av de stora ligorna, säger Antonsson.

Intresse finns från Spanien, Tyskland och Frankrike – men researchen blir grundlig. Den förre Blåvitthjälten tänker inte göra om sitt misstag att skriva på för en klubb han inte kollat ordentligt. Precis det var vad som hände när han hamnade i Panathinaikos frysbox under en mardrömslik period.

- Det felet gör jag inte igen. Jag ska absolut inte spela för en grekisk förening, säger Antonsson.

Men att FCK inte längre skulle vara en "svenskklubb" håller han inte med om. Antonsson pekar på att såväl Johan Wiland som Pierre Bengtsson finns kvar - och att Rolle Nilsson snart kommer in som tränare.

Publicerad 2011-04-19 kl 08:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå