Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Därför sparkades Rolle: "Man gifter sig inte med alla sina flickvänner"

FC Köpenhamn avfärdar ryktena om spelarmyteri.
Roland Nilsson var en bra värvning – som slog fel ut.
- Man gifter sig inte med alla sina flickvänner, säger Carsten Jensen till fotbollskanalen.se.

Den svenske tränaren misslyckades visserligen i Europaspelet, där det blev respass ur såväl kvalet till Champions League som ur Europa Leagues gruppspel. Detta trots ett på pappret relativt blygsamt motstånd.

Samtidigt var Nilsson den segermässigt bäste managern att få kicken i superligans historia. FCK leder ligan och har under 42-åringen plockat i snitt 2,17 poäng per ligaomgång.

- Anledningen till att vi bryter samarbetet är att klubben inte har samma syn som Roland om den riktning vi vill staka ut för framtiden. Då är det bättre att man går skiljda vägar, säger Carsten V Jensen till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Han var, i egenskap av sportchef, den som bar det yttersta ansvaret för att rekrytera Nilsson till att börja med – och det är Jensen som nu tar över ledningen av spelartruppen.

- Jag kan slå fast direkt att det inte funnits någon oenighet eller några bråk överhuvudtaget. Vi upptäckte att den här matchningen mellan oss och Roland inte fungerade till hundra procent, och därför väljer vi nu att göra en förändring.

Nilsson kostade mycket pengar, men får gå efter ett halvår. Vilket betyg ger du din egen och klubbens scoutning?
- Faktum är att Roland framstod som den rätta profilen, han hade fina meriter och ett gott CV. På förhand gjorde vi ett korrekt val.

Varför blev det då fel i slutändan?
- Du gifter dig ju inte med alla dina flickvänner, eller hur? Nej men, det finns alltid ett visst mått av osäkerhet för hur man ska passa ihop, även om allt i teorin ser perfekt ut. Sådant märker man över tid och det är klart att man kan vara kritisk och hävda att vi inte borde inlett ett samarbete från början. Men omvänt hade det varit fel att fortsätta nu när vi såg att ”matchningen” inte stämde, säger Jensen.

ANNONS

På vilket sätt stämde den inte?
- Du får respektera att jag talar i en terminologi där jag inte vill gå in på detaljer. Vi tar det inte längre än så.

Enligt uppgifter i danska tidningar hade Nilsson ”tappat omklädningsrummet” och spelarna ville avsätta honom, hur kommenterar du det?
- Det har inte skett vid något tillfälle att en spelare kontaktat mig med den sortens synpunkter och låt mig vara väldigt tydlig: Ingen annan än ledningen har inflytande över den typen av saker inom FC Köpenhamn. Det är glasklart att truppen inte påverkar sådant.

Hur hade du reagerat om en spelare uppsökte dig för att klaga på tränaren?
- Då hade jag sparkat ut honom direkt från mitt kontor.

Bara sådär, rakt av?
- Nej, såklart inte. Men kontentan är att den sortens beslut du talar om bara kan fattas av styrelsen i klubben. Inte av spelarna.

ANNONS

Nu blir du tränare, vad kommer att skötas annorlunda under din ledning? - Man kan säga att FC Köpenhamn använt en väldigt tydlig sportslig modell i minst tio år. Jag har varit med på hela den resan, när vi utvecklat vårt sätt att jobba. Jag bidrar med en tydlighet i förhållande mot vad ledningen vill ha. Det blir skillnaden.

Så jobbade inte Roland Nilsson?
- Du måste respektera att jag inte kan recensera Rolands arbete på något sätt. Jag har all respekt för honom och hans tankar, och önskar honom lycka till i fortsättningen. Men däremot var inte han rätt för FC Köpenhamn, säger Jensen.

Publicerad 2012-01-09 kl 18:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto