Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALFINL

Cristiano Ronaldo: Alla som gillar fotboll gillar mig

Cristiano Ronaldo inser att folk kommer att bua åt honom i VM – precis som på de flesta arenor där han spelar. Men han vet inte varför.

När Cristiano Ronaldo spelar möts han allt som oftast av burop – något som var extra kraftigt i England. Själv undrar han varför.
- Jag är en underhållare, det är mitt jobb – alla som gillar fotboll gillar mig. Jag vet inte varför folk buar åt mig. Kanske är det för att de ser mig som en farlig motståndare, säger han till News of the World.

I yngre år var han ökänd för att kunna tappa humöret och antingen försvinna ur matcherna eller göra korkade saker när buropen började hagla. Men så tycker han inte att det är längre.
- Jag har erfarenhet och vet hur jag inte ska reagera. Jag ska inte agera dåligt, även om det ibland är svårt att kontrollera mig själv. Jag bryr mig inte om att de buar, det ger mig mer styrka.

Nu åker han till VM som Portugals lagkapten och stjärnan har en enorm press att prestera under mästerskapet.
- Att ha kaptensbindeln är en ära som gör mig stolt. Jag bryr mig inte om det är krav på mig, men ibland är det överdrivet och då faller det tillbaka på mig.

- Jag är van vid pressen men jag måste erkänna att det är mer press i landslaget än i Real Madrid. Men jag försöker alltid att göra mitt bästa och ta Portugals namn så långt som möjligt.

Men samtidigt som han säger att han kan hantera pressen så tycker han att det blir för mycket fokus på en enda person.
- Ingen vinner något på egen hand och lag kan inte bara vara en spelare. Ett lag kan inte komma till VM med bara tre eller fyra spelare i form – det måste vara mins sex eller sju.

Samtidigt är han van vid rampljuset:
- Allt som kretsar kring Cristiano Ronaldo är spekulation. Allt jag gör genererar ett intresse från media och allmänheten. Jag är van vid att vara i nyheterna men det mesta är inte sant. Jag tror inte att folk känner den riktiga Ronaldo.

Publicerad 2010-05-31 kl 12:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons