Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2012

Rasism under EM enligt spelarfacksbas

Foto: Scanpix

Theo van Seggelen, generalsekreterare, Fifpro

Rasism under sommarens EM i sommar är ett problem enligt internationella spelarfackets generalsekreterare.
– Jag tror inte att mästerskapet kommer att bli ihågkommet för stämningen, säger Theo van Seggelen.

Generalsekreteraren i Fifpro (internationella spelarfacket för professionella fotbollsspelare), Theo van Seggelen, är orolig för rasism under sommarens EM i Polen och Ukraina.

– Jag tror inte att mästerskapet kommer att bli ihågkommet för stämningen – för mig är det säkert till 100 procent, säger han till BBC.

Facket har tidigare genomfört en egen undersökning om rasism, våld och uppgjorda matcher i Östeuropa. Undersökningen publicerades i februari i år. 9,6 procent av spelarna i regionen uppgav att de hade blivit utsatta för rasistiska glåpord.

– Vi får hoppas att dessa supportrarna inte är desamma som dem i Polen och Ukraina under EM. För i sådana fall har vi ett stort problem. Jag är säker på att fansen från de länder som har kvalificerat sig inte kommer att orsaka några problem. Förra mästerskapet i Schweiz och Österrike var fantastiskt.

Holländaren van Seggelen anser att problemen med Polen och Ukraina kommer att vara betydligt större, och utdelar hårda ord mot ländernas supportrar.

– Om majoriteten av supportrarna kommer från dessa två länder är jag inte till 100 procent övertygad att vi kommer att slippa händelser, även på arenorna. Jag tror att Uefa är kapabelt, med stöd från regeringen, att förhindra dessa typer av incidenter. Men jag räds mer för vad som ska ske utanför arenorna, speciellt för supportrarna och speciellt i Ukraina, säger van Seggelen.

Publicerad 2012-04-17 kl 14:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons