Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Efter succén: Nu kan man fylla Friends

Foto: Scanpix

Publikintresset är enormt för fotbolls-EM

Intresset för fotbolls-EM är enormt. Därför höjer man nu maxkapaciteten på Friends Arena med ytterligare 10 000 platser under finalen – till att börja med.

- Intresset för EM 2013 är mycket, mycket högre än någon annan turnering i den europeiska damfotbollshistorien, säger Göran Havik, organisationschef för turneringen till fotbollskanalen.se.

Nu slår publikintresset för hemma EM alla höjder. Publikrekorden läggs på hög och nu är det klart att man höjer maxkapaciteten under finalen på Friends Arena – från 30 000 till 40 000. Men det kan bli mer än så.

Säljs de slut så finns möjligheten att fylla arenan helt och hållet.

- Vi börjar med att öppna halva det övre etaget, vilket innebär cirka 10 000 platser ytterligare går ut till försäljning klockan 15.00 i eftermiddag, säger Göran Havik till fotbollskanalen.se.

Havik berättar att intresset är långt över förväntan. Från början var det inte ens säkert att finalen skulle spelas på Friends, med risk för att för många tomma stolar skulle gapa tomma.

- Vi hade väldigt mycket diskussioner om vad vi skulle välja för diskussioner på arenor och när vi väljer att gå för att finalen ska vara på Friends Arena och att den ska ta 30 000 – ja då var vi kritiserade för att vi satsade på för stor arena – nu måste vi höja kapaciteten. Det är en utveckling som är helt enastående.

Organisationschefen menar att de svenskarna supportrarna nu insett vidden av att faktiskt kunna arrangera arrangemang av den här digniteten på hemmaplan.

- Svenskarna inser att vi spelar en EM-final i världens största och populäraste idrott på hemmaplan och att det dessutom förmodligen aldrig kommer att hända igen – och det är något man vill uppleva.

I dagsläget har man till finalen sålt i runda slängar 25 000 biljetter och totalt har man passerat 160 000 biljetter för hela turneringen. Det tidigare rekordet låg på 129 000.

Publicerad 2013-07-17 kl 10:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons