Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Hyllningarna fortsätter: "Bästa mästerskapet någonsin"

Foto: Scanpix

Gianni Infantino är väldigt nöjd med arrangemanget

Hyllningarna för Sveriges EM-arrangemang fortsätter med oförminskad styrka.

- Det här är det bästa europamästerskapet för damer som Uefa arrangerat, sa Uefas generalsekreterare, Gianni Infantino på dagens presskonferens.

Fullsatta läktare, större medieintresse än någonsin och ett näst intill fläckfritt arrangemang från början till slut – det har fått Uefa att ösa beröm över Sverige som värdland.

Under dagen höll man en presskonferens där flera Uefa-toppar, samt SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson och turneringschefen Göran Havik deltog.

Och det går inte att ta miste på hur nöjda Uefa är med Sverige.

- Många tack till, Karl-Erik och Göran för det de gjort för att göra den här turneringen till den bästa EM-turneringen för damer som Uefa någonsin har arrangerat, sa Uefas generalsekreterare, Gianni Infantino på dagens presskonferens.

Som en viktig del nämnde han det ofantliga intresset från medier, runt om i Europa.

- Vi har haft ett väldigt högt intresse från media, uppskattningsvis tusen representanter från media var ackrediterade. Vi har haft rekord i antal TV-tittare, med en siffra på över 55 miljoner under semifinalerna och finalen kommer att nå till över tio miljoner.

Även Karen Espelund, ordförande för Uefas damfotbollskommité, som följt tävlingen sedan 1987, stämmer in i hyllningskören.

- Det är första gången vi har haft "fan-zoner" och de har varit packat – med alla olika typer av människor; från små barn till far- och morföräldrar.

Då Sverige spelade semifinal mot Tyskland sågs slutet av matchen av över två miljoner tv-tittare i TV4 och till morgondagens final är det slutsålt – närmare 50 000 åskare väntas.

Publicerad 2013-07-27 kl 14:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons