POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EM2013

Ingen svensk bronsmatch

Foto: Scanpix

Det blir ingen bronsmatch för Sverige. Till skillnad från i VM möts inte de förlorande semifinallagen. Karen Espelund, ordförande i Uefas damfotbollskommitté, förklarar varför.

- Det är Uefas regelverk. En bronsmatch brukar inte vara någon positiv upplevelse för två lag som har förlorat, säger Karen Espelund till fotbollskanalen.se.

I EM spelas det aldrig någon match om tredjepris. Oavsett om det är herrar, damer eller ungdomsmästerskap. Istället betraktas förlorarna från de två semifinalerna som delad bronsmedaljör enligt Uefas regelverk.

- En bronsmatch brukar inte vara någon positiv upplevelse för två lag som har förlorat, säger Karen Espelund, ordförande i Uefas damfotbollskommitté, till fotbollskanalen.se.

- Jag förstår att Sverige har goda minnen från bronsmatcher, men det är så här Uefa har bestämt, säger hon och syftar på VM 1994 då Sverige vann brons.

Hon berättar att det finns flera skäl till att man inte spelar bronsmatch.

- Jag tror inte ett förlorande lag alltid vill spela en bronsmatch. Det finns även en tidsaspekt som gör det svårt, säger hon.

Sverige kommer dela EM-bronset med förloraren från kvällens semifinal mellan Norge och Danmark. Den matchen visas klockan 20.30 på TV4 och fotbollskanalen.se.

Publicerad 2013-07-25 kl 13:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå