POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EM2013

Isländska duon tror på skräll

Foto: SCANPIX

Katrin Jonsdottir och Sara Björk Gunnarsdottir

Sveriges kvartsfinalsmotståndare Island är EM:s stora skrällgäng. Islands vinst mot Holland var deras första i mästerskapssammanhang någonsin.

-Du måste tro på dig själv, annars kommer du misslyckas. Alla i laget trodde på det här, säger Islands mittfältare Sara Björk Gunnarsdottir.

För första gången någonsin har Island tagit sig vidare till kvartsfinal i ett mästerskap. I gruppspelet blev det en förlust, en oavgjord och en vinst - vilket räckte hela vägen till kvartsfinal mot Sverige i Halmstad.

- Det känns fantastiskt. Vårt mål med turneringen var att nå kvartsfinalen och vi är väldigt nöjda med att ha uppnått det målet, säger kaptenen Katrin Jonsdottir till UEFA.com

Katrin Jonsdottir har varit en del av det isländska landslaget ända sedan 1994, då som 17-åring. Även då spelade Island i EM-kvartsfinal - men då var det bara fyra lag som deltog (den första matchen var således kvartsfinal). Om Jonsdottir var ung vid hennes debut var Sara Björk Gunnarsdottir ännu yngre. 2007 var Gunnarsdottir bara 15 år men fick ändå debutera.

Efter ett dåligt landslagsår med mestadels förluster trodde nog de flesta att Island skulle åka ut med buller och bång. Men att inte ha några förväntningar har hjälpt laget, tror Sara Björk Gunnarsdottir - till vardags i LdB Malmö:

- Vi kom till den här turneringen helt utan press. De flesta förväntade sig inte något från oss så vi har nog överraskat många lag.

Anledningen till att det gått så bra tror Gunnarsdottir beror på att Island har varit ett disciplinerat med ett kompakt försvar och att man visat stor psykisk styrka. 

- Om vi kan fortsätta göra de rätta grejerna kan vi få med oss ett resultat mot Sverige. Du måste tro på dig själv, annars kommer du misslyckas. säger Gunnarsdottir till UEFA.com

Kommer den här matchen var den största matchen i din och ditt lags karriär?

Det tror jag. Den största matchen vi spelat hittills var matchen mot Holland och den vann vi (1-0). Självklart är den här matchen större men vi kommer ge allt vi kan, säger Jonsdottir.

Publicerad 2013-07-21 kl 11:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå