Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Klart: Hela Friends öppnas

Foto: SCANPIX

Göran Havik, organisationschef för turneringen.

I dag blev det klart att hela Friends Arena kommer att öppnas upp när det blir EM-final. 

- Vi vill ge så många fotbollsälskare som möjligt chansen att kunna säga "Jag var där!", säger Göran Havik, organisationschef för EM 2013 till Fotbollskanalen.se.

Att EM hittills har varit en stor publikfest råder det ingen tvekan om. Söndagens kvartsfinaler var slutsålda och det ser även ut att bli fyllda semifinaler. Därför väljer man nu att öppna upp hela Friends Arena till EM-finalen.

- Intresset är enormt stort. Vi vill ge så många fotbollsälskare som möjlight chansen att kunna säga "Jag var där!", säger Göran Havik, organisationschef för EM 2013 till Fotbollskanalen.

- Det är en EM-final i världens största sport. Vi fyller arena efter arena. Så nu hoppas vi fylla även denna, säger han.

Kommer ni kunna fylla den?

- Ja, det finns alla möjligheter. 

Än så länge har förbundet inte kunnat utlova någon exakt maxkapacitet i och med att det kommer bli ett biljettbortfall på grund av tekniska skäl. Bland annat ska en plattform för prisutdelning byggas på en av läktarna. I vanliga fall har Friends Arena en kapacitet på 50 000 besökare, men Göran Havik tror att en maxkapacitet på 45 000 kan bli aktuellt till finalen.

- I går hade vi 35 000 sålda biljetter. Jag tror vi kommer kunna ta in cirka 45 000, säger han.

EM-finalen spelas på Friends Arena 28 juli. 

Publicerad 2013-07-22 kl 10:12
Annons
Annons
Annons