Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Lyckat EM - nu kan Sverige få fler mästerskap

Foto: SCANPIX

Sverige har varit en fläckfri arrangör av EM. Och nu kan det goda arrangörsskapet hjälpa Sverige att knyta till sig fler mästerskap - bland annat EM 2020 för herrar.

- Det har knappast varit en dålig investering, säger Karen Espelund, ordförande i Uefas damfotbollskommitté, till fotbollskanalen.se.

Krossade publikrekord, höga tittarsiffror, rekordstor mediebevakning och total EM-feber i hela landet. Att Sverige har genomfört ett mycket bra mästerskap råder det ingen tvekan om. Och det håller Karen Espelund, ordförande i Uefas damfotbollskommitté, med om:

- Det har hittills varit ett väldigt bra arrangemang. Eftersom svenska laget har gjort det bra och fått en massa uppmärksamhet så har även hela mästerskapet kommit i fokus, säger Karen Espelund till fotbollskanalen.se.

Hon tror även att upplägget med arrangemangsstäder har varit ett lyckat drag.

- Det har gjort att många velat vara delaktiga i arrangemanget. Man har insett att det är ett EM i Sverige och man vill uppleva det. Fanzonerna har varit fulla, även när Sverige inte har spelat. Och arenorna har varit slutsålda.

Än är mästerskapet inte slut, men det är redan många som har börjat blicka framåt. Svenska fotbollsförbundet har tidigare meddelat att de vill arrangera ett gruppspel och en åttondelsfinal i EM 2020, som kommer att spelas i 13 olika städer.

Nu visar det sig att årets lyckade mästerskap kan ha förbättrat Sveriges arrangörsmöjligheter framöver.

- Skulle man ansöka om matcher till 2020 så har det här knappast varit en dålig investering. Man har visat att man är en duktig arrangör.

- Man har tagit europamästerskapet till en helt ny nivå, och det ska man ha all ära för.

I september 2013 är det deadline för att meddela intresse till Uefa om bli kandidatstad för EM 2020, och i maj nästa år ska själva ansökan lämnas in. Uefa meddelar sedan i september 2014 vilka städer som får arrangemanget.

. Skulle man ansöka om matcher till 2020 så har det här knappast varit en dålig investering. Man har visat att man är en duktig arrangör. Man har tagit europamästerskapet till en helt ny nivå, och det ska man ha all ära för, säger hon
Publicerad 2013-07-25 kl 15:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons