Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Straffhjälten redo för nytt drama

Foto: SCANPIX

Hon har fått tre stjärnor att drömma mardrömmar om missade straffar i fotbolls-EM.
Nu är danska målvakten Stina Lykke Petersen beredd på ett nytt straffdrama.

- Jag har alltid haft lätt för det, säger hon inför semifinalen mot Norge.

Bröndby-målvakten Lykke Petersen skapade rubriker redan i premiärmatchen mot Sverige på Gamla Ullevi. Både Lotta Schelin och Kosovare Asllani fick se danskan stoppa deras straffsparkar i andra halvlek och Pia Sundhages landslag fick nöja sig med 1-1.

I kvartsfinalen mot Frankrike var hon på Louisa Nécibs straff som innebar kvittering men fick sin revansch mot Lyon-stjärnan i straffläggningen som Danmark vann.

- Det finns ingen hemlighet, det är min instinkt. Om spelaren ser nervös ut tar jag in det och tänker vart hon ska gå. Allt handlar om taktik, säger Lykke Petersen.

Har inte straffpluggat

Straffräddningarna har dock inte varit resultatet av några noggranna genomgångar av Schelin, Asllani, eller Nécibs kvaliteter från straffpunkten.

- Nej, jag gjorde det inte mot Sverige, inte mot Frankrike och jag kommer inte göra det inför matchen mot Norge.

Om det inte hade varit för lottdragningen som tog Danmark till kvartsfinal och Lykke Petersens straffräddningar hade danskornas EM-äventyr kunnat vara över redan i gruppspelet.

- Hon har räddat straffar, men det är hennes utstrålning och ingripanden som jag lägger märke till mest. Sen är hon fantastiskt duktig på straffar, något annat kan man inte säga, konstaterar förbundskapten Kenneth Heiner-Møller.

Ville få erfarenhet

Danmark har tagit sig till semifinal utan att vinna någon av sina fyra första matcher under ordinarie tid. Det bryr sig inte Stina Lykke Petersen om.

- Jag förväntade mig att komma hit, spela några bra matcher och uppleva ett EM. Att det här skulle hända hade jag inte kunnat drömma om.

Publicerad 2013-07-24 kl 17:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons