Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Sundhage dumpar Göransson och Samuelsson - kör med fyra anfallare

Foto: Scanpix

Ödesmatch mot Finland och då satsar Pia Sundhage offensivt.

Sofia Jakobsson och Lina Nilsson går in och Antonia Göransson och Jessica Samuelsson åker ur startelvan, enligt Sportbladet.

I onsdags fick Sverige bara 1-1 i EM-premiären mot Danmark och inför kvällens ödesmatch mot Finland på Gamla Ullevi gör förbundskapten Pia Sundhage två skiften, enligt Sportbladet, och kör med fyra anfallare från start. Förutom Lotta Schelin och Kosovare Assllani så Josefine Öqvist och Sofia Jakobsson.

- Vi behöver ha spelare med mod och fart och fläkt, sa Pia Sundhage under torsdagen då förbundskaptenen hemlighöll en träning och stängde en taktisk träning.

Vänsteryttern Antonia Göransson var direkt svag mot Danmark och får nu se sig förpassad till bänken. Chelsea-spelaren Sofia Jakobsson gjorde ett okej inhopp, har visat god form på träningarna och är ett vassare djupledshot mot finskorna och ersätter Göransson från start på vänsterkanten.

Dessutom får inte mästerskapsdebutanen Jessica Samuelsson förnyat förtroende av Sundhage som högerback utan ersätts av Lina Nilsson på grund av hennes offensiva spelstil och vassare inlägg. Mot Danmark var det ofta Samuelsson och Charlotte Rohlin som skötte uppspelen som inte var bra nog.

 

Sveriges startelva

Kristin Hammarström

Lina Nilsson

Nilla Fischer

Charlotte Rohlin

Sara Thunebro

Josefine Öqvist

Caroline Seger

Marie Hammarström

Sofia Jakobsson

Kosovare Asllani

Lotta Schelin

Publicerad 2013-07-13 kl 10:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons