Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Svensk kritik mot det norska spelet

Foto: Scanpix

Sverige åkte ur EM och Norge gick till final. Nu riktas kritik mot det norska spelet - av svenskarna.

Norge har inte bjudit på något speciellt vackert spel i detta EM. Men de har kommit till final. Trots det riktas nu kritik mot Norges spel.

- Det här är ett EM där vi pratat om hur mycket damfotbollen utvecklats, men grunderna i Even Pelleruds fotboll ligger där han och Drillo la dem för tjugo år sedan, skriver Simon Bank i Aftonbladet.

Även Expressen Tomas Pettersson är kritisk. Han skriver att "det är en gåta att Norge kom till final". Och även Fotbollskanalens chefredaktör Olof Lundh stämmer delvis in i kritiken:

- Norge spelar ett cyniskt tillbakadraget spelet. De samlar sina försvarsstyrkor och det har sett ut så i princip alla matcher. De har satsat på en enklare spelmodell än Sverige. Mycket defensivt. Kanske inte den roligaste fotbollen att titta på, men det ger resultat, säger Olof Lundh.

NRKs expert Karl Petter Løken delar delvis svenskarnas kritik. Men bara delvis.

- Det är inget mysterium att Norge har kommit till final. En del av fotbollen är att försvara sitt eget mål. Men Norge måste utveckla den offensiva delen av spelet. Men det finns inget förbud mot att försvara väl.

Även den tidigare norska förbundskaptenen Eli Landsem ställer sig frågande till kritiken.

- Fotboll handlar om att vinna matcher, och det har vi gjort.

Publicerad 2013-07-26 kl 22:11
Annons
Annons
Annons