TV: Fischer upp i skytteligaledning efter krossen" Får se hur länge det varar"

em2013

Det var aldrig något snack - Sverige körde över Finland med 5-0 efter två mål av mittbacken Nilla Fischer - som gick upp i ledning i skytteligan.

- Det har aldrig hänt, vi får se hur länge det varar, sa matchhjälten efter matchen.

Här ger Fischer Sverige ledningen

Sverige tog kommandot direkt. Efter en intensiv press under de första minuterna kom så frukten av det fina anfallsspelet när Nilla Fischer nådde högst på en hörna och skallade in ledningsmålet som fick Gamla Ullevi att koka.

- Det är helt fantastiskt, det är bara att lyssna på publiken - det är gåshud över hela kroppen, sa Fischer om stödet efter matchen.

Och Sverige fortsatte i exakt samma tempo under hela matchen - och Fischer fortsatte att göra mål.

Efter en ny hörna och en tilltrasslad situation var Fischer återigen på hugget och tryckte dit 2-0. Det var mittbackens tredje mål i turneringen vilket innebar att mittbacken nu leder skytteligan.

- Det är fantastiskt vackert, det här är en bra huvudspelare, sa Pia Sundhage om sin tvåmålsskytt efter matchen.

Men det slutade inte där. Bara minuten senare var det dags igen för Sverige - Kosovare Asllani nådde hågst på ett inlägg från Sofia Jakobsson och skarvade otroligt snyggt in bollen i det bortre hörnet. 3-0 till Sverige efter en sanslös första halvlek och nervositeten från premiären verkade bortblåst.

Drygt en timme in i matchen kom så nästa mål - denna gång genom Sveriges stora stjärna, Lotta Schelin, som inte gjorde något misstag fri med målvakten.

Men Schelin skulle faktiskt få jubla en gång till. Efter en frispark från Sara Thunebro nådde Lyon-proffset högst med pannan och skarvade snyggt in 5- 0 vid målvaktens närmsta stolpe.Det innebar att både Asllani och Schelin fått revansch från straff-debaklet mot Danmark.

- Det betyder jättemycket, kommenterade Sundhage.

Nu räcker det med en poäng för Sverige mot Italien i den sista omgången för att säkra avancemang.

Så här startade lagen:

Sverige:

Kristin Hammarström - Lina Nilsson, Nilla Fischer, Charlotte Rohlin, Sara Thunebro - Josefine Öqvist, Marie Hammarström, Caroline Seger, Sofia Jakobsson - Kosovare Asllani, Lotta Schelin.

Finland: Tinja-Rikka Korpela, Tulja Hyyrynen, Anna Westerlund, Laura Kivistö - Marianna Tolvanen, Nora Heroum, Annika Kukkonen, Jaana Lytkaäinen, Emmi Alanen - Sanna Talonen

Publicerad 2013-07-13 kl 22:14