TV: Frankrike EM:s första segrare

em2013

Frankrike blev första laget att ta en trepoängare i årets EM-slutspel när man besegrade Ryssland med 3-1.

Frankrike har förlorat bronsmatchen i senaste OS och VM. Men i Sverige är de inte bara ute efter EM-medalj. De ska vinna guld.
-Alla tränare vill vinna, sade förbundskapten Bruno Bini efter 3-1 mot Ryssland i Norrköping.
Det hade bara gått 35 minuter innan Rysslands förbundskapten Sergej Lavrentjev fick nog.
Frankrikes anfallare Marie-Laure Delie hade precis gjort sitt andra mål i matchen och Lavrentjev bestämde sig för att göra två byten med mer än halva matchen kvar att spela.
Det tog ett par anfall innan Frankrike utmanande ryska målvakten Elvira Touda. Men efter 20 minuter tryckte sig anfallaren Marie-Laure Delie in i straffområdet och sköt distinkt in ledningsmålet. Drygt tio minuter senare slog 25-åringen till igen efter vackert förarbete av Élise Bussaglia och Eugénie Le Sommer.

-Hon gjorde två vackra mål. Men det här var en lagseger, sade en lugn och sansad Bruno Bini om premiärsegern.
"Viktigast vinna sista matchen"
Tvåmålsskytten Delie byttes ut efter en timmes spel - men fransyskorna fortsatte producera mål.
Lotta Schelins lagkamrat i Lyon, Eugénie Le Sommer, skapade mycket från sin högerkant. Hon gjorde 3-0-målet och blev utsedd till matchens bästa spelare.
Ryssland reducerade med sex minuter kvar av ordinarie tid genom Jelena Morozova, som även hade ett nytt jätteläge på tilläggstid.
-Jag är väldigt glad, men det viktigaste är inte att vinna första matchen, det är att vinna den sista, sade Bruno Bini.
-I dag var vår teknik avgörande. Min bästa spelare var hela laget, sade förbundskapten Bruno Bini.
Frankrikes 39-åriga lagkapten Sandrine Soubeyrand:
-Det var bra för vårt självförtroende att vinna första matchen, sade hon och fortsatte: