TV: Franska segern mot Spanien - efter dundernick

em2013

Frankrike tog ledningen direkt mot Spanien.

Wendie Renard dunkade in 1-0 med en nick.

Nu är gruppsegern säkrad.

Frankrike lyckades inte spela ut Spanien som de gjorde i premiären mot Ryssland. Trots det räckte 1—0-segern till att säkra förstaplatsen i fotbolls-EM:s grupp C.

Wendie Renard språngnickade in 1—0 på hörna efter fem minuter, och det blev matchens enda mål. Renard har visat sitt målsinne i landslaget förr, hon var en av målskyttarna när Frankrike slog ut Sverige ur OS-kvartsfinalen i London i fjol.

Spanjorskorna lyckades inte hota Frankrikes defensiv mer än i slutet av matchen, men de klara kvitteringschanserna uteblev.

Lyon-mittfältaren Louise Necib var tillbaka från start efter en höftskada och hade blivit målskytt i första halvlek om inte målvakten Ainhoa Tirapu gjort en kanonräddning.

Trots att en gruppspelsmatch återstår säkrade Frankrike gruppsegern eftersom inbördes möten går före målskillnad om Spanien skulle hamna på samma poäng.

Publicerad 2013-07-15 kl 20:35