TV: Italien kopplar grepp efter seger mot Danmark

em2013

Efter ett par målmissar och bara 0-0 mot Finland drillades italienskorna i avslut inför EM-matchen mot Danmark.
Det gav resultat. Italien slog Danmark med 2-1.

Danmark satte stor press i inledningen av matchen i Halmstad och det var riktigt virrigt i det italienska försvaret den första kvarten. Men italienskorna lugnade ner spelet och tog över allt mer. I den 37:e minuten slog Italiens anfallsstjärna Melania Gabbiadini ett inlägg som Sandy Iannella petade i mål. Det hann bli ett stort italienskt jubel innan de förstod att målet var bortdömt för offside.
Italien började bäst i den andra halvleken och efter tio minuters spel slog Gabbiadini in 1-0 på halvvolley. Fyra minuter senare nickade den precis inbytta Ilaria Mauro in 2-0 efter att anfallsveteranen Patrizia Panico först nickat och den danska målvakten Stina Pedersen klarat med en enhandsräddning.

Gladast över poängen
Gabbiadini utsågs till matchens bästa spelare.
-Jag är glad över utmärkelsen, men ännu gladare över de tre poängen. Det var en svår match. Danmark är fysiskt, taktiskt och tekniskt mycket starkt, säger hon.
Danmarks reducering kom i den 66:e minuten då Mia Brogaard rann igenom det italienska försvaret. Det var det första målet som Italien släppt in på tio matcher i EM-kvalet och en match i EM-slutspelet.

Sista omgången avgör
Italien möter Sverige i den sista gruppspelsmatchen på tisdag och Danmark tar då sig an Finland. Avgörandet i gruppen, vilka två som definitivt tar sig till kvartsfinal, blir klart först då.
-Vi ska slå Finland, men det kommer inte att bli enkelt, säger Danmarks förbundskapten Kenneth Heiner-Møller.
-Vi är alla väldigt besvikna efter matchen, vi tycker att vi spelade bra, men satte inte chanserna. I en sån här turnering har man inte tid att vara besviken, bara några timmar i kväll. Sen är det dags att förbereda sig för nästa match.

Publicerad 2013-07-13 kl 19:51