Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

TV: Lottens dom - Sverige möter Island efter rysk tragedi

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige möter Island i kvartsfinal.

Här är EM-lottningens obönhörliga grymhet.

En krossad rysk dröm innebar att Sverige får möta Island i kvartsfinal.

- Vi är utan tvekan underdogs, sade Islands förbundskapten Sigurdur Ragnar Eyjolfsson.

England eller Ryssland hade behövt ta poäng i sina avslutande matcher i grupp C, annars skulle EM-äventyret definitivt vara över. England misslyckades, 0—3 mot Frankrike. Ryssland lyckades.

En kvick rysk kontring i den 44:e minuten avslutades med att Jelena Terechova tryckte in 1—1 mot Spanien i den avslutande matchen i grupp C. Målet räckte till en poäng och innebar att man som delad sämsta trea hamnade i lottdragning mot Danmark om den sista platsen i fotbolls-EM:s kvartsfinaler.

Strax före midnatt fylldes det vita presstältet utanför Nya Parken i Norrköping av anspänning, nervösa ryska spelare och nyfikna journalister. Men när Karen Espelund, ordförande i Uefas damkommitté, visade upp "DENMARK" på lappen gick luften ur ryskorna fullständigt och flera spelare såg förkrossade ut.

- Jag känner mig helt tom, sade ryska anfallaren Jelena Morozova direkt efteråt.

- Det var jättenära, men vi fick inte chansen. Vi är alla jätteledsna.

Rysslands otur, Danmarks lycka, innebär att Sveriges motståndare i kvartsfinalen blir Island, trea i grupp B. En speciell match, enligt den isländska förbundskaptenen.

- Många av våra spelare spelar i Sverige så det kommer att bli extra speciell för dem, sade förbundskaptenen Sigurdur Ragnar Eyjolfsson efter segern mot Nederländerna i onsdags.

- Mot Nederländerna spelade vi väldigt bra taktiskt, vi tog bort deras offensiva hot och neutraliserade deras snabbhet längst fram. Vi försöker spela väldigt kompakt och jobba hårt för varandra. Sverige är stora favoriter men det finns alltid en chans.

Han lyfter fram Sverige som en av de stora guldfavoriterna, men menar samtidigt att det Island som Sverige besegrade två gånger under våren (6—1 och 2—0) är ett annat än dagens.

- Vi är ett bättre lag nu, bättre förberedda och har bättre självförtroende. Vi hade många skador när vi mötte Sverige tidigare i år. Det har vi fortfarande men vi är i bättre form och spelar bättre. Vi har en bättre chans den här gången.

Publicerad 2013-07-19 kl 00:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons