POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

TV: Sundhage och Seger: "Ingen risk för underskattning"

Nästa

Avbryt
Försök igen

HALMSTAD. Sverige slog Island med 6-1 och 2-0 i våras.
På 13 matcher har Blågult vunnit elva och kryssat en.
- Vi är redo och det är ingen risk för underskattning, säger Pia Sundhage.

Sverige tränade på Örjans Vall på lördagen inför söndagens kvartsfinal mot Island och Pia Sundhage var nöjd med skadeläget på en presskonferens i ett kokhett tält bakom matcharenan.
- Alla är friska och redo för matchen, säger förbundskaptenen.

Kosovare Asllani stukade foten mot Finland, Sofia Jakobsson fick en lite hjärnskakning i samma match och Sofia Lundgren har haft lite problem.
- "Kosse" är det ingen fara med. Sofia Lundgren kommer att ta det lite lugnare men jag som förbundskapten vet att alla spelare är tillgängliga.

Efter lördagens träningspass kommer spelarna att få startelvan. Skillnaden är att Sverige nu går in i ett utslagsspel jämfört med gruppspelet.
- Det är alltid svårt att ta ut en startelva eftersom det är en stark trupp men förhoppningsvis vågar vi tänka ett steg till beroende på hur kvartsfinalen går. Det som skiljer coachningen nu mot en gruppspelsmatch är att man kan ta risker, säger Pia Sundhage.

Caroline Seger ville inte fördjupa sig att Sverige förlorat en rad kvartsfinaler i de senaste mästerskapen med VM 2011 som undantaget:
- Det är inget jag tänker på, det här är ett nytt lag och ett nytt mästerskap, säger mittfältaren och lagkaptenen.

Vad är skillnaden på gruppspel och slutspel?
- Att man åker ut om man inte vinner. Klart att det gäller mer men vi vet betydelsen.

Sverige har en otroligt överlägsen statistik mot Island. På 13 matcher har man elva segrar, en oavgjord och en förlust med målskillnaden 47-8. Enda förlusten kom i Algarve Cup 2011 men så sent som i våras så slog Sundhages landslag Island med 6-1 i just Algarve och med 2-0 i Växjö.

Däremot är Pia Sundhage inte orolig för att det svenska landslaget trots resultaten ska underskatta motståndet:
- Det är omöjligt att underskatta ett lag som är i kvartsfinal. Vi lever vår dröm nu och vi vill längre och vi är redo. Det är ingen risk för underskattning.

Caroline Seger håller med om det:
- Jag kan bara utgå från att spelarna inte underskattar motståndet och det är bara att hoppas att den risken inte finns bland spelarna. Vi har andra mål och vi vill vidare och därför finns det ingen risk för underskattning hos oss.

Publicerad 2013-07-20 kl 14:13
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå