Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

TV: Supperräddning gav Danmark EM-hopp - nu kan lotten avgöra

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ett överlägset Danmark lyckades bara få 1—1 mot Finland i fotbolls-EM.

Positivt: Det räckte till tredjeplatsen i grupp A. Negativt: Det kan krävas lottdragning för att nå kvartsfinal.

- Just nu hoppas jag på det, sade Kenneth Heiner-Møller, en besviken dansk förbundskapten.

Mia Brogaards halvvolley i den 29:e minuten såg ut att ge Danmark segern. Men trots mängder av chanser blev det inte så. I den 87:e minuten fick Finland plötsligt hörna och Annica Sjölund nickade in 1—1. En poäng räckte ändå till tredjeplatsen för Danmark, men om det räcker till kvartsfinal återstår att se. Endast två av tre grupptreor går vidare och ett tillägg i EM-reglerna öppnar för ett dråpligt scenario. Danmark kan nämligen missa EM-kvartsfinal efter lottdragning.

"Om två eller tre tredjeplacerade lag hamnar på samma poäng, kommer en lottning äga rum för att avgöra vilka lag som kvalificerar sig till kvartsfinalerna", står det i paragraf 8.06 bis i de officiella EM-reglerna.

- Just nu sitter jag och hoppas på det. I går kände jag att det var en av de sämsta reglerna någonsin, men nu sitter jag och hoppas på lottdragning. Det är en märklig regel, det ska avgöras genom matcherna och inte genom lottdragning, sade den danske förbundskaptenen Kenneth Heiner-Møller.

Både Nederländerna i grupp B samt England och Ryssland i grupp C kan sluta trea på två poäng, lika många som Danmark. Men Danmark kan också gå vidare direkt, om både England och Ryssland förlorar sina avslutande matcher i grupp C. Något som det danska laget hade dålig koll på.

- Jag tycker också att matcherna ska avgöra, men nu är det så här och jag hoppas att vi når lottning och kvartsfinal, sade lagkaptenen Katrine Søndergaard Pedersen.

- Jag skulle offra min högerarm för bra resultat i de andra matcherna.

På onsdagen avgörs grupp B, på torsdagen grupp C. Med lite otur kan det krävas mycket tur för att Danmark ska få spela vidare.

Danmarks startelva:

S. Petersen, Röddik, Örntoft, Knudsen, Nielsen, Brogaard, Söndergaard Pedersen, Rydahl, Sandvej, Harder, Nadim

Finlands startelva:

Meriluoto, Hyyrynen, Kivistö, Lehtinen, Saario, Kukkonen, Nokso-Koivisto, Alanen, Heroum, Westerlund, Sjölund

Publicerad 2013-07-16 kl 23:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons