Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

TV: Värmen inget hot: "Vi är väl förberedda"

HALMSTAD. Sverige har bara spelat kvällsmatcher i EM - men mot Island är det avspark 15:00 i högsommarvärme.
- Givetvis är det varmare, men vi är väl förberedda, säger Caroline Seger.

Sverige spelar EM-kvartsfinal på Örjans Vall i Halmstad på söndagen och avsparken är lagd 15:00. Då talar väderprognosen om 25 plusgrader och gassande sol.
Annat än tidigare under EM då Sverige spelat på kvällarna.

- Givetvis är det varmare, men vi är väl förberedda. Vi har ett bra team runt om oss som tar hand om det och vi har vänt på dygnet igen så vi ska vara pigga då. Sedan handlar det om att dricka mycket och det kan man inte börja med nu utan det har vi gjort i flera dagar, säger Caroline Seger.

Senast mot Italien så startade Sverige långsamt men det ser inte Pia Sundhage som någon fara mot Island, utan snarare ser hon det som en styrka att känna till det.
- Naturligtvis är det bra att få en bra start men vi vet att vi förr eller senare kommer i gång. Går det grus i maskineriet så vet vi att vi har ätit, druckit och gjort rätt så att vi är starka och välförberedda. Det är en fantastisk känsla, säger förbundskapten Sundhage.

- Jag är alltid optimist och det viktigaste är att vara närvarande och se till att göra jobbet.

Ni har gott självförtroende - kan ni har för bra självförtroende?
- Jag tror att det är omöjligt att ha för bra självförtroende, då är man arrogant och det är inte det här laget. Det är en ny match och en kvartsfinal och alla är vi exalterade över att spela inför en stor publik.

Hur ser du på att ni spelar på Örjans Vall inför 7000 och inte på Galma Ullevi inför 16 000?
- Vi är jätteglada över den tolfte spelaren som verkligen stöttat oss här i Halmstad och tidigare i Göteborg. Det är bara att säga grattis till alla Halmstadbor som får chansen att se oss och det är gott för oss att känna stödet oavsett om det är 7000 eller 70 000 på läktaren.

Vad väntar du dig av Island?
- Givetvis är det bara bra lag i kvartsfinal och det är ett lag som är kompakt och svårt att göra mål på. Jag är imponerad över hur de håller ihop sitt lag. Det gäller att vi har snabbhet och rörelse och samtidigt tålamod.

Caroline Seger pekar på att det är till höger och vänster som Sverige ska ta sig fram:
- Kantspelet har varit en av våra styrkor och det har varit mycket speed och blir det trångt i i mitten är det viktigt att komma runt på kanterna och det har vi inga problem med.

Publicerad 2013-07-21 kl 09:00
Annons
Annons
Annons