Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALENGL

Hodgson har beordrat straffsparksträning - de kan få lägga Englands straffar

Foto: AP

Hodgson, Rooney, Young, Cole, Gerrard, Milner

Inför kvartsfinalen mot Italien har Englands förbundskapten Roy Hodgson sett till att de engelska spelarna övar på straffsparkar.

England har flera traumatiska minnen från straffsparksläggningar i stora mästerskap. Straffläggningarna i VM 1990 mot Västtyskland, EM 1996 mot Tyskland, VM 1998 mot Argentina, EM 2004 mot Portugal och VM 2006 mot Portugal har alla slutat med Englands som förlorare. Bara en gång under den tiden, mot Spanien i EM 1996 har England vunnit en straffläggning

Skulle det nu bli så att det kommer till straffläggning även i kvartsfinalen mot Italien så vill Roy Hodgson försäkra sig om att man kommer väl förberedda.

- Vi har redan övat och vi kommer såklart ta det ännu mer på allvar nu. Med det sagt så kan man öva straffar till döddagar men i slutändan handlar det om att hålla huvudet kallt, självförtroende och en förmåga att skärma av det som händer runt omkring dig, sade Hodgson enligt The Guardian.

Tidningen har också en lista på de fem troliga straffläggarna om det skulle bli straffläggning. De som tippas få förtroendet är Steven Gerrard, Wayne Rooney, Ashley Young, James Milner och Ashley Cole – förutsatt att de inte blivit utbytta.

Publicerad 2012-06-21 kl 09:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons