Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALENGL

Rooney vill inte vara frälsare: Vinner inte EM på egen hand

Wayne Rooney är tillbaka efter sin avstängning men han vill inte framställa sig själv som en frälsare.

- Nej, det är 23 spelare i truppen, säger han.

Wayne Rooney tvingades stå över de första två matcherna i EM på grund av en avstängning. Nu är han tillbaka till sista gruppspelsmatchen mot Ukraina.
- Det är skönt att få spela igen. På läktaren har man ingen kontroll på vad som händer, det är lättare när man kan vara med och spela själv. Men killarna som har spelat i matcherna har varit väldigt bra, sa han vid dagens presskonferens.


Samtidigt vill han inte måla ut sig själv som en frälsare.
- Jag vinner knappast EM på egen hand. Det är 23 spelare i truppen.

Rooney har ofta kritiserats för att han drar på sig onödiga kort och när England åkte ur senaste EM för fyra år sedan så berodde det till stor del på att Wayne Rooney blev utvisad i kvartsfinalen mot Portugal. Men själv tycker han att bilden är missvisande.
- Jag har visat hela säsongen att jag kan kanalisera min energi rätt och jag har inga attitydproblem. Jag gjorde en dum sak som jag omedelbart bad om ursäkt för och jag har verkligen tagit mitt straff.

Kryss mot Ukraina räcker för att nå slutspelet och Rooney gör ingen hemlighet av att han siktar på guld. På tiden att England levererar, tycker han.
- England är en stor fotbollsnation som underpresterar. Och det handlar inte om de senaste fyra åren - det handlar om de senaste 30 åren.

Publicerad 2012-06-17 kl 14:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons