TV: ITALIEN VINNER PÅ STRAFFAR

qEMdam2

Italien låg under i straffläggningen mot England. Då klev Andrea Pirlo fram och vände på allt. Italien är i semifinal i fotbolls-EM — och England har återigen åkt ut efter straffar.

Matchen hade slutat 0—0 och klockan passerat midnatt i Kiev när Riccardo Montolivo sköt Italiens andra straff utanför.

England hade överläget.

Då klev Andrea Pirlo fram — och satte en äkta Panenkastraff. Efteråt rörde han inte en min.

Därefter missade både Ashley Young och Ashley Cole.

Alessandro Diamanti hade chansen att avgöra, och tog den utan att tveka.

Inga bromsklossar
En sak blev snabbt uppenbar. Om lagen hade tagit med sig några bromsklossar till Olympiastadion i Kiev så låg dessa kvar i omklädningsrummen.

Inte ens tre minuter var spelade när Daniele De Rossi var centimeter från att göra EM:s vackraste mål hittills: En hårt skruvad halvvolley med yttersidan från långt håll. Joe Hart var chanslös, men skottet träffade stolpen alldeles uppe vid den engelska målvaktens högra kryss.

Minuten senare fick Englands högerback Glen Johnson bollen framför Italiens mål. Avslutet blev halvdant, men tvingade ändå Gianluigi Buffon till en svår räddning.

Det var en match där båda lagen ville visa var skåpet skulle stå — och löste det genom att ta med sig var sitt skåp.

Cesare Prandelli ville se sitt Italien rulla boll, och det fick han när laget väl lyckades ta sig ur den initiala engelska pressen.

England spelade rakare och italienarna hängde inte alltid med inledningsvis när engelsmännen satte fart.

Lägen för Balotelli
Matchen blev oerhört chansrik. Mest så för Italien och Mario Balotelli, som dock inte lyckades förvalta något av de många solklara lägen han hamnade i.

Ju längre andra halvlek led, desto tydligare blev det att det italienska skåpet stod aningen stadigare på den ukrainska gräsmattan. Men England höll ut, och efter 90 minuter var det mest bara sega ben kvar på planen. Även om Italien var närmast ett segermål så blev förlängningen en transportsträcka mot straffläggningen.

Publicerad 2012-06-24 kl 23:27