20-åring hjälte för Arsenal - sänkte Leeds i FA-cupen

FA-cupen

20-årige Reiss Nelson blev stor hjälte för sitt Arsenal i kvällens FA-cupmöte med Leeds.
Men det var ingen lätt seger.
- Att spela mot Leeds är som att gå till tandläkaren - det är jobbigt, säger Arsenals tränare Mikel Arteta efter matchen enligt klubbens twitterkonto.

Arsenal kom närmast från en tung 2-0-seger hemma mot Manchester United i ligan när man i kväll ställdes mot Leeds United, som toppar andradivisionen The Championship, i FA-cupen hemma på Emirates Stadium.

I Arsenal var flera av de mest ordinarie namnen med i startelvan, däremot valde Mikel Arteta att vila skyttekungen Pierre-Emerick Aubameyang då han inte fanns med alls i matchtruppen.

Leeds hade det mesta av spelet i den första halvleken, men när domaren blåste för halvtid stod det 0-0 på resultattavlan.

I den andra halvleken skulle Arsenal dock spela upp sig, och tio minuter efter paus kom matchens första mål då 20-årige Reiss Nelson satte bollen i nät från nära håll till 1-0 för Arsenal.

”The Gunners” höll undan och lyckades vinna med matchens enda mål, vilket gör att man tar sig vidare till den fjärde rundan av FA-cupen. Där väntar Bournemouth på bortaplan. Hela lottningen till den fjärde rundan hittas här.

- Att spela mot Leeds är som att gå till tandläkaren - det är jobbigt. De är ett fantastiskt lag och det som de bygger där är starkt, säger Arsenals tränare Mikel Arteta efter matchen enligt klubbens twitterkonto.

Nästa match för Arsenal spelas på lördag borta mot Crystal Palace på Selhurst Park.

Arsenal: Martinez, Sokratis, Luiz, Holding, Nelson, Guendouzi, Xhaka, Kolasinac, Özil, Lacazette, Pepe.

Leeds: Meslier, Berardi, Ayling, White, Douglas, Gotts, Klich, Phillips, Harrison, Alioski, Bamford.