Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

90 minuter mot United - men en doldis

Han anses av många vara den mest givne svensken i Premier League, i helgen 90 minuter mot Manchester United - men i landslaget är Jonas Olsson än så länge en anonym figur.

West Bromwich-svensken Jonas Olsson, 28, klättrar i landslagshierarkin. Men han är inte nöjd än. Målet är att klättra ännu mer.

– Första steget är att vara med i trupperna, vilket jag är nu, sedan får man för söka flytta fram positionerna, säger Jonas Olsson till FotbollDirekt.se.

Olof Mellberg och Daniel Majstorovic är Erik Hamréns givna val som mittbackspar i det svenska landslaget.
Bakom den rutinerade duon kämpar Andreas Granqvist, Jonas Olsson och Mikael Antonsson, där Granqvist verkar stå först i Hamréns kö.

Jonas Olsson fick chansen före Antonsson i truppen som åkte till Charkiv och vann med 1-0 över Ukraina förra veckan. West Bromwich-spelaren fick blodad tand av Ukraina-resan - vilket inte minst en stabil insats i Premier League-premiären i helgen mot Man United senast visar.

– Det är väl som Erik (Hamrén) sa, det är jämnt mellan mig och Antonsson. Daniel och Olof känns ju ganska säkra att starta och Granqvist är trea. Man är la där bakom. Men det var kul att vara med mot Ukraina, jag hoppas att jag får vara med även framöver, säger Olsson till FotbollDirekt.se.

Det är många röster i Sverige som pushat för Olssons sak i det svenska landslaget, 28-åringen själv hoppas givetvis på mer speltid, men stressar inte upp sig över situationen.

– Jag känner att jag har fått chansen under Erik och varit med på många samlingar.

Jag är glad för det, men sedan så vill man alltid spela så klart. Någonstans får man bida sin tid också. Jag är glad att vara med där bakom, när man sedan får chansen på riktigt får man vara beredd att ta den, säger han innan han avslöjar sin ”strategi” för att ta sig uppåt i landslagshierarkin.

– Jag kan bara fokusera på att prestera i klubblaget. Första steget är att vara med i trupperna, vilket jag är nu, sedan får man försöka flytta fram positionerna, säger Olsson.

Om Ukraina-landskampen:
– De är väl som de flesta öststatslag är, väldigt skickliga med bollen och så där. De har ett starkt lag med Voronin, Shevchenko och Tymoschuk. Att vinna där borta var ett riktigt bra resultat.

Om Ukraina - EM-värden:
– Vi var bara där kort, vi kom dit på tisdagen, spelade match på onsdagen och åkte sedan hem. Men det var en jättefin arena och ett fint hotell. Allt omkring funkade bra. Det är bara att hoppas att man är med där nästa sommar.

Publicerad 2011-08-16 kl 11:21
Annons
Annons
Annons